fbpx

Cum să înființezi un magazin online pe WordPress în 2023?

experiența clienților

WordPress este cel mai popular CMS. Unul din trei site-uri web deschise pe internet utilizează această tehnologie. Punctul forte al WordPress este versatilitatea și ușurința de utilizare. Dar acestea nu sunt singurele motive pentru care WordPress a devenit atât de popular. Principalul motiv al popularității WordPress este selecția uriașă de extensii sau plugin-uri. Unul dintre acestea este WooCommerce, un plugin de comerț electronic. Am analizat avantajele și dezavantajele înființării unui magazin online pe WordPress

De ce este nevoie pentru a înființa un magazin online pe WordPress?

Poate ați auzit că WordPress este un sistem gratuit. Acest lucru este adevărat, deoarece descărcarea și instalarea sistemului de gestionare a conținutului este gratuită. Există, de asemenea, o selecție excelentă de plugin-uri gratuite pentru a-i extinde capacitățile. Acest lucru este valabil și în cazul WooCommerce. În versiunea sa de bază, complet funcțională, este o extensie gratuită.

Costurile pe care trebuie să le suportați sunt taxele de domeniu și de găzduire. A doua componentă a costului este timpul pe care trebuie să îl petreceți dacă doriți să vă înființați și să vă administrați singur magazinul online. De asemenea, doar pentru că pluginul WooCommerce este gratuit, nu înseamnă că nu veți suporta costuri atunci când vă construiți magazinul online. Și iată o listă cu ceea ce vă trebuie pentru a începe:

  1. Domeniul Internet, adică adresa magazinului
  2. găzduire de site-uri web
  3. suport pentru e-mail – de obicei inclus în pachetul de găzduire, dar există și alte opțiuni, de exemplu Google Workspace
  4. cunoștințe și experiență cu WordPress

Nu vă recomandăm să faceți primii pași în comerțul electronic prin deschiderea unui magazin online pe WordPress, mai ales dacă nu aveți experiență în gestionarea conținutului pe această platformă. Pentru o explicație a motivelor, consultați postarea „Merită să vă înființați un magazin online?

De ce este WooCommerce acum cel mai popular plugin de ecommerce pentru WordPress?

WooCommerce a luat naștere ca un plugin pentru WordPress. Plugin-ul a fost publicat în 2011 de către echipa WooThemes. Înapoi în 2015, au fost achiziționați de Automattic – operatorul wordpress.com

Dacă aveți un blog configurat pe WordPress, puteți adăuga cu ușurință propriul magazin online la acesta prin simpla instalare a plugin-ului WooCommerce. Gestionarea plug-in-ului și configurarea magazinului se bazează pe aceeași filozofie ca și CMS-ul în ansamblu.

Îți lipsește o caracteristică? Descărcați o altă extensie – gratuită sau plătită – exact în același mod în care adăugați pluginuri la wordpress.

Configurarea programului este simplă și intuitivă. De fapt, puteți începe să vindeți online după doar câteva ore.

Integrarea magazinului online WordPress cu sisteme externe.

Pe lângă numeroasele plug-in-uri care adaugă funcții utile, există și unele care apar și care automatizează anumite activități. Prin instalarea unei integrări, vă puteți extinde cu ușurință afacerea electronică cu:

  • diverse metode de plată
  • conectarea la sistemele de publicitate
  • mailuri
  • analiză
  • diferite metode de livrare

și multe, multe altele. Lista este foarte extinsă, iar noi plug-in-uri sunt create în mod constant datorită implicării comunității.

Platforma logistică Ecolet.ro permite integrarea cu magazinele online construite pe WooCommerce.

Am dezvoltat un plug-in dedicat, care este disponibil pentru descărcare gratuită din depozitul wordpress.org.

De ce să alegi platforma logistică Ecolet pentru un magazin WooCommerce?

Ecolet este un serviciu modern de trimitere online a expedierilor prin curierat. Acesta este folosit de firme și de persoane fizice. Platforma Ecolet se dezvoltă rapid datorită serviciilor de înaltă calitate și a prețurilor avantajoase.

Înregistrarea și întreținerea contului pe platformă sunt gratuite. Plătiți doar pentru serviciile pe care le comandați, conform unei liste de prețuri clare și ușor de citit. Nu există costuri ascunse – veți vedea prețul serviciului imediat ce completați formularul de comandă.

Înregistrați-vă și vedeți cât de ușor este să plasați o comandă.

Comparați prețurile de curierat pe Ecolet

Dacă sunteți un utilizator înregistrat al platformei, puteți compara cu ușurință prețurile curente ale serviciilor de curierat.

Acest lucru este deosebit de important acum, când listele de prețuri se schimbă rapid. La Ecolet ai de ales între cei mai populari curieri din România. Pe lângă serviciile de curierat tradiționale, vă puteți trimite coletul la unul dintre numeroasele automate de colete sau la un punct de expediere a coletelor.

Puteți găsi adresa celui mai apropiat punct sau a celui mai apropiat aparat de colete pe o hartă specială. Este suficient să introduceți adresa și harta va afișa punctele și aparatele disponibile în apropiere.

Dacă aveți nevoie de ajutor sau doriți să trimiteți un transport personalizat, un manager de cont dedicat vă stă la dispoziție pentru a vă ajuta.

Doriți o ofertă specială? Completați formularul, iar consultantul nostru vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.

Conținut conex: