fbpx

Cum îmi trimit bicicleta prin curier?

bicicleta prin curier

Cum îmi trimit bicicleta prin curier?

E primăvară, e timpul pentru excursii cu bicicleta. Este un moment bun pentru a trece la un model nou, așa că luați în considerare posibilitatea de a vă vinde bicicleta online. S-ar putea să trebuiască să trimiteți bicicleta prin curier.  Aceasta este o procedură ușor diferită față de un colet standard, așa că merită să căutați o ofertă bună pentru trimiterea bicicletei prin curier.

Pregătiți bicicleta pentru expedierea prin curier

Primul pas este curățarea temeinică a bicicletei de murdărie și conservarea acesteia. Apoi se demontează o parte din componente, astfel încât pachetul cu bicicleta să fie cât mai mic posibil și totul să încapă într-o cutie de carton cu dimensiunile maxime admise.

Spălați-vă bine bicicleta, acordând o atenție deosebită zonelor în care este cel mai probabil să se acumuleze murdărie. Dacă bicicleta este foarte murdară, este o idee bună să folosiți o spălătorie auto fără contact pentru a o curăța temeinic sub presiune înaltă.

După ce bicicleta este uscată, treceți la demontare. Deșurubați roata din față și fixați furca astfel încât să nu deterioreze cutia de carton. Fixați roata de cadru, de exemplu cu legături de plastic. Procedați la fel cu roata din spate, pedalele și ghidonul. Coborâți șaua în poziția cea mai joasă. De asemenea, puteți să o scoateți și să o atașați la cadru.

Asigurați bicicleta înainte de expediere și împachetați-o într-o cutie de carton.

Protejați toate obiectele fragile de deteriorare, împachetându-le cu folie cu bule. Ambalați accesoriile și obiectele mici împreună, astfel încât să nu se piardă în timpul transportului. Asigurați-vă că niciun element liber nu se mișcă în interiorul cutiei.

Umpleți cu grijă golurile cu carton sau alt material de umplutură.

Alegeți o cutie de carton din carton ondulat gros, cu mai multe straturi. Asigurați-vă că nicio parte a bicicletei nu iese în afară atunci când este sărită și că cartonul are o formă cubică.

Expedierea bicicletei prin curier

După ce ați împachetat bicicleta în cutie, măsurați-o cu atenție și verificați, în conformitate cu normele de transport, dacă dimensiunile și greutatea totală a coletului se încadrează în criteriile indicate pentru un colet standard. 

Dacă este o bicicletă pentru copii mici, nu ar trebui să fie o problemă. Dar dacă trimiteți o bicicletă mare, s-ar putea ca dimensiunile coletului să le depășească pe cele permise pentru un transport standard.

Nu este o problemă. Dacă aveți un cont pe platforma de curierat Ecolet, atunci contactați serviciul clienți și vă vom oferi o ofertă specială pentru un transport personalizat.

Nu aveți încă un cont? Înregistrați-vă acum!

Costul transportului

Costul transportului depinde în principal de mărimea coletului și de opțiunea de transport selectată. Utilizând serviciile noastre, vă puteți aștepta la economii semnificative în comparație cu comandarea unui colet direct de pe site-urile companiilor de curierat. Oricum, compararea prețurilor din ofertă este greoaie și, în plus, nu toate companiile oferă prețul complet. 

Dacă comandați un serviciu de curierat prin intermediul platformei logistice Ecolet, veți vedea imediat prețurile complete ale tuturor curierilor disponibili.

Înscrieți-vă pentru un cont gratuit și vedeți cum funcționează.

Urmărirea transportului

Odată ce comanda a fost plasată și coletul a fost trimis, puteți urmări starea acestuia prin intermediul platformei noastre. Introduceți numărul de urmărire pe pagina dedicată pentru a afla unde se află în prezent coletul dvs.

Aveți vreo întrebare? Luați legătura cu noi!

Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la expedierea bicicletei prin curierat sau la oricare dintre celelalte servicii oferite de Ecolet, vă rugăm să contactați echipa noastră de servicii pentru clienți. Vom fi bucuroși să vă ajutăm să alegeți cea mai bună opțiune de expediere a bicicletei prin curier și să răspundem la orice nelămuriri pe care le aveți.