fbpx

Cum se trimit un snowboard sau schiurile prin curier?

Doriți să vă vindeți schiurile online? Sau mergeți la schi și aveți o problemă cu transportul? Oricare ar fi motivul, nu uitați că vă puteți trimite schiurile prin curier. Curierul va livra oriunde în România și în străinătate. Aflați cum să vă pregătiți corect schiurile pentru expediere, aflați cât costă să vă trimiteți schiurile prin curier și comandați un curier prin Ecolet!

Cum îmi pregătesc schiurile pentru transport?

Dacă decideți să vă trimiteți schiurile prin curier, un ambalaj bun este foarte important pentru siguranța echipamentului dumneavoastră în timpul transportului.

  1. pliați schiurile cu lamelele orientate una spre cealaltă,
  2. Fixați bine schiurile cu curele Velcro,
  3. Înfășurați schiurile în folie cu bule,
  4. Alegeți o cutie de carton rezistentă, cu dimensiuni corespunzătoare dimensiunilor transportului,
  5. Asigurați-vă că marginile schiurilor sau legăturilor sunt bine protejate și că nu vor deteriora cutia de carton în timpul transportului,
  6. Umpleți spațiile goale cu material de umplutură, astfel încât schiurile să nu se deplaseze în cutie.

Dacă aveți o husă specială de transport pentru schiurile dumneavoastră, ambalarea lor într-o cutie de carton vi se poate părea inutilă. Nu uitați că un colet standard de curierat înseamnă o cutie de carton pătrată. Orice alt tip de ambalaj înseamnă că pachetul este considerat non-standard și este supus unor taxe suplimentare din partea companiei de curierat. Aveți un astfel de colet? Avem o soluție pentru asta! Citiți mai departe și veți afla ce trebuie să faceți cu un colet neconform.

Companiile de curierat acceptă echipamente de iarnă pentru expediere?

Nu există niciun obstacol formal pentru a vă trimite schiurile prin curier. Trebuie să acordați o atenție deosebită ambalării corecte a echipamentului de schi pentru transport. Dacă doriți să vă trimiteți schiurile la preț redus prin curier, verificați cu atenție dimensiunile coletului. Companiile de curierat specifică în termenii și condițiile lor dimensiunile maxime ale unui colet standard. În cazul în care coletul depășește aceste dimensiuni, compania de curierat va percepe o taxă suplimentară pentru o expediere neconformă.

La DPD România, de exemplu, lungimea maximă a unui colet standard intern și internațional nu poate depăși 175 cm. Dar asta nu este tot. A doua condiție pe care trebuie să o îndeplinească un colet DPD standard este circumferința + lungimea coletului.

Circumferință + lungime <= 300 cm (circumferință = 2 x înălțime + 2 x lățime)

Să presupunem că ați pregătit un pachet de schiuri, iar cutia de carton are dimensiunile de 150 x 20 x 30 centimetri. Prima condiție este îndeplinită. Să verificăm cum este al doilea. Numărăm circumferința: 2 x 20 + 2 x 30 ne dă un total de 100. Adăugăm lungimea, 100 + 150 = 250. Da, acest pachet respectă reglementările privind dimensiunile. Acum verificați greutatea – dacă pachetul cântărește mai puțin de 31,5 kg, îl puteți trimite prin curier DPD.

Dacă decideți să folosiți un alt curier, verificați cu atenție dimensiunile și greutatea maximă.

Dacă doriți să vă împachetați schiurile în mod diferit pentru transportul prin curierat sau dacă calculele dvs. arată că pachetul de schiuri nu îndeplinește condițiile unui pachet standard, nu vă faceți griji. Cereți o ofertă și vă vom pregăti o ofertă individuală!

Cum pot trimite un colet cu echipament de iarnă?

Din cauza dimensiunilor și a greutății deloc neglijabile, cel mai simplu va fi să comandați un curier care să ridice coletul. Dacă aveți un cont pe platforma logistică Ecolet, vă rugăm să vă conectați și să completați formularul de comandă. Vă sugerăm să vă asigurați suplimentar coletul. Echipamentul de schi nu este ieftin. Declarați valoarea transportului dumneavoastră, iar sistemul nostru va calcula automat suma pentru asigurare și o va adăuga la prețul serviciului. La Ecolet, veți ști imediat cât de mult plătiți. Nu uitați că valoarea declarată a parcelei reprezintă valoarea maximă a compensației posibile.

A doua metodă de a trimite schiurile prin curierat este de a livra coletul la un locker. Puteți găsi cel mai apropiat locker pe hartă, completând formularul. Dați click pe butonul de hartă.

După ce ați completat elementele comenzii, confirmați și plătiți serviciul. Imprimați AWB-ul și lipiți-l pe colet, astfel încât codurile de bare să fie vizibile în mod clar. Dacă lipiți AWB-ul pe margine, este posibil ca scanerul automat să nu citească codul, iar livrarea coletului poate fi întârziată și curierul va percepe o taxă suplimentară pentru sortarea manuală.

Cât costă să trimiteți schiurile prin curier?

În cazul în care coletul dvs. îndeplinește reglementările pentru un transport standard, prețul serviciului depinde de valoarea asigurării. Completând comanda pe platforma Ecolet, veți ști imediat cât veți plăti. Veți găsi un rezumat la sfârșitul formularului. Sistemul nostru verifică automat ce curieri îndeplinesc condițiile dumneavoastră și vă prezintă o listă cu serviciile disponibile și prețurile curente.

Pe Ecolet obțineți prețuri mai bune decât dacă ați contacta direct o companie de curierat.

Nu aveți cont? Înregistrează-te gratuit și verifică-l!

Cum pot trimite schiurile prin curier în străinătate?

Dacă plănuiți o excursie pe pârtii în străinătate, atunci expedierea schiurilor prin curierat este o idee foarte bună. Mai ales dacă călătoriți cu avionul. O alegere bună este serviciul DPD Regional, rapid și la prețuri avantajoase. Livrăm rapid, expediții de curierat de peste mări în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia și Grecia. Probabil că nu mergeți în Grecia pentru a schia, dar alte țări au cu siguranță trasee interesante.

Aveți întrebări? În cazul în care aveți un cont pe Ecolet, vă rugăm să contactați managerul dumneavoastră de cont. Acesta va fi bucuroși să vă ofere informații suplimentare.

Intrări conexe: