fbpx

Interfața API Ecolet deja disponibilă!

Noutate în 2022 pentru clienții noștri! Oferim interfața API pentru integrarea e-commerce cu platforma logistică Ecolet.ro. Această soluție modernă de tip Rest API ajută la automatizarea procesului de livrare în magazinul online. Datorită integrării magazinului online cu platforma Ecolet, economisești timp și bani. Verifică funcțiile interfeței API și adaugă noi posibilități software-ului tău e-commerce. 

Ce beneficii oferă interfața API Ecolet?

În practică, API permite unei aplicații sau serviciu să obțină acces la informații și date, incluse într-o altă aplicație sau serviciu. Datorită instalării API Ecolet, aplicația ta e-commerce va descărca automat datele din sistemul nostru. După instalarea API, direct în magazinul tău, vei avea posibilitatea de a 

 • trimite colete pentru clienții deja existenți
 • urmări statusurile coletelor
 • descărca documentele de transport
 • evalua coletul înainte de expediere

Serviciul de integrare, prin interfața API Ecolet, este disponibil doar pentru utilizatorii înregistrați ai platformei logistice.

Pentru a obține mai multe informații, verifică documentația API Ecolet sau contactează-ne, completând formularul de contact, disponibil pentru utilizatorii conectați ai platformei Ecolet.ro.

Încă nu ai cont pe Ecolet.ro? Înregistrează-te gratuit acum!

Ce este interfața API? 

Abrevierea API provine din limba engleză, Application Programming Interface, care înseamnă Interfață de Programare a Aplicației. Aplicația API este un cod în limbajul de programare ales, care permite schimbul de date între diferite aplicații. Codul API nu modifică programele acestor aplicații. Grafic, rolul API poate fi comparat cu cel al unui traducător, care facilitează comunicarea și schimbul de informații, în mod eficient. 

API este compus din trei părți, mai exact:

 • Proceduri – se referă la sarcini concrete sau funcții executate de program. 
 • Protocoale – sunt folosite pentru schimbul de date între aplicații.
 • Instrumente – permit crearea de elemente noi ale programului.

Interfața API acționează ca un intermediar, permițând construcția de noi funcționalități, datorită schimbului de date între diferite aplicații. 

Cunoaște platforma logistică Ecolet

Ecolet.ro este o soluție online, modernă, care susține transporturi ieftine interne și internaționale, prin curierat. Pentru clientii business si individuali, oferim serviciile celor mai bune companii de curierat, din România, într-un singur loc. Ai la alegere serviciile

 • DPD
 • Cargus
 • Sameday
 • Nemo Express
 • FedEx
 • Stack Curier

Fără semnarea de contracte individuale cu curierii, fără costuri de înregistrare și întreținere a contului. Nu trebuie să declari suma lunară a coletelor expediate. Și așa, vei primi prețuri mai mici, decât, direct de la curieri. Cum este posibil? Pe platforma logistică Ecolet, în fiecare lună, clienții noștri expediază sute de mii de colete, astfel suntem un partener strategic al companiilor de curierat și-ți putem oferi prețuri competitive.

Știm că prețurile bune nu reprezintă totul. În e-commerce contează UX, mai exact experiența utilizatorului. De aceea ne concentrăm pe susținerea clientului. Dacă ai cont pe Ecolet, poți miza oricând pe ajutorul unui consultant dedicat, în alegerea celei mai bune metode de transport sau în rezolvarea problemelor. Scopul nostru este succesul e-commerce-ului tău.

Încă nu ai cont pe Ecolet.ro? Înregistrează-te gratuit acum!