fbpx

Expedierea hainelor. Cum se împachetează și se expediază hainele prin curier?

Expedierea hainelor, prin curier, nu reprezintă doar domeniul marilor magazine online, precum Zalando. Conform raportului platformei statista.com din 2021 segmentul de modă e-commerce a generat o cifră de afaceri, de peste 2 miliarde de US$. Popularitatea magazinelor online, de modă, a crescut semnificativ în perioada COVID-19, când centrele comerciale erau indisponibile. Clienții s-au convins – cumpărăturile online de haine sunt posibile, iar interesele lor sunt protejate de legea UE, mai exact dreptul de 14 zile de returnare a bunurile achiziționate, la distanță. Aplicațiile care facilitează comerțul cu îmbrăcăminte, cum ar fi Vinted, câștigă popularitate. Trimitem adesea haine pentru copii și chiar pantofi. Prin urmare, e bine de știut, cum se împachetează, corect, hainele pentru expediere și prin ce curier se poate trimite coletul. Despre asta este această postare.

Cum se împachetează hainele pentru expedierea prin curier?

S-ar putea presupune că împachetarea hainelor, pentru expediere, nu e nimic complicat. În principiu, e adevărat, totuși ține minte aceste câteva detalii importante:

Adaptează dimensiunea ambalajului la coletul tău.

Dacă alegi o cutie de carton, prea mare, va trebui să folosești elemente de inserție, pentru a preveni mișcarea hainelor în timpul transportului. În schimb, dacă folosești un ambalaj, prea mic, hainele vor ajunge șifonate la destinatar, ceea ce probabil nu-i va plăcea. Pentru a determina corect dimensiunea cutiei necesare:

  • pliază hainele, pentru expediere, în „cub”
  • dacă trimiți o cantitate mai mare de haine, formează o grămadă simetrică
  • împachetează hainele într-o sacoșă de hârtie sau din plastic
  • dacă expediezi mai multe haine, trimite-le individual – așa e cel mai bine
  • măsoară sau estimează, cu o mică marjă, care ar trebui să fie dimensiunile optime ale cutiei cu clapete
  • alege dimensiunea corectă a cutiei

Atenție: Dacă folosești automatele de coletărie, de exemplu Sameday EasyBox, nu uita să ajustezi dimensiunea cutiei de carton la dimensiunile automatului.

Expedierea hainelor – cutie de carton sau plic?

Dacă ai de trimis un pachet mic cu haine, vezi dacă poți folosi un plic cu bule de aer, obișnuit. Această soluție va fi utilă pentru trimiterea hainelor și accesoriilor mici, de exemplu căciuli, fulare, mănuși etc. Poți trimite și un tricou sau chiar o rochie, într-un plic consolidat corespunzător. Nu recomandăm plicurile obișnuite, de hârtie, deoarece se pot deteriora ușor, în timpul transportului.

Dacă trimiți haine prin curier, într-o cutie de carton, asigură-te că pachetul de haine nu se va mișca liber, în interiorul coletului. Folosește inserții pentru golurile din cutie. Cele mai bune sunt camerele speciale, de aer, care pot fi cumpărate dintr-un magazin specializat de accesorii pentru ambalaje. Sau poți folosi alt tip de inserții, de exemplu ziare vechi. 

După împachetarea coletului, lipește-l cu bandă de ambalare, de calitate.

Cum se împachetează un colet cu pantofi?

Dacă ai cutia originală, ideal va fi să împachetezii pantofii, în acea cutie. Când nu o mai ai, ia o cutie de carton nouă, rezistentă, potrivită, la dimensiuni. Dacă pantofii au ornamente metalice, cum ar fi catarame, lanțuri sau elemente similare, înfășoară-le în folie cu bule de aer. Astfel, metalul nu va zgâria pielea în timpul transportului.

Pentru un plus de siguranță, este o idee bună să amplasezi cutia de pantofi, într-o cutie exterioară, mai mare.

Ca și în cazul îmbrăcămintei, asigură-te că întreg conținutul nu se va mișca în cutie. Folosește inserții. La final, lipește coletul și comandă un curier pe platforma logistică Ecolet.ro.

Ce curier aleg?

Pe Ecolet poți compara, cu ușurință, prețurile celor mai cunoscuți curieri din România. De asemenea, poți trimite simplu un colet în străinătate.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci, e să-ți creezi un cont gratuit. Înregistrarea și menținerea contului sunt gratuite, astfel nu riști nimic. Plătești doar pentru comenzile finalizate.

Înregistrează-te acum

Când ai deja un cont, loghează-te și completează câmpurile formularul, din panoul de comandă. Sistemul îți va prezenta automat serviciile de curierat disponibile și prețurile actuale. Dacă vrei, adaugă servicii suplimentare, precum declarația de valoare/asigurare, plata ramburs.

Alege cea mai convenabilă ofertă și plasează comanda. După achitarea costurilor de transport, listează documentul de transport, lipește-l pe coletul pregătit și așteaptă ridicarea coletului sau, dacă ai selectat această opțiune în comandă, predă-l la punctul de expediere sau în automatul de coletărie selectat. 

Dacă administrezi un magazin online cu haine și dorești să automatizezi expedierile prin curier, integrează magazinul cu serviciul nostru. Verifică integrările dedicate, disponibile.

Cum se urmărește coletul?

Cu Ecolet e foarte simplu! Modulul urmărire colet este disponibil pe site-ul nostru pentru toți. Nu trebuie să te loghezi, astfel transmite numărul coletului, destinatarului, atunci va putea verifica singur, unde se află coletul său.

Te poate interesa: