fbpx

Livrarea prin curierat și protecția mediului

Green Deal-ul european este o inițiativă care schimbă peisajul politicii europene de mediu. Aceasta se referă direct la industria transporturilor, subliniind necesitatea de a reduce emisiile de gaze de eșapament. Neutralitatea climatică a UE până în 2050 este un obiectiv ambițios, dar necesar. De ce? Pentru că, potrivit cifrelor din 2019, transporturile au fost responsabile pentru un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră din UE.

Livrările prin curierat și emisiile de CO2

Transporturile joacă un rol esențial în economiile țărilor UE, dar, din păcate, ele contribuie și la emisii semnificative de CO2. Datele arată că aceste emisii sunt în creștere, motiv pentru care “Green Deal” solicită o reducere de până la 90% până în 2050. Aceasta este o provocare uriașă, dar și o oportunitate pentru inovare și creștere în acest sector.

Companiile de curierat joacă un rol important în viața de zi cu zi, livrând colete, pachete și bunuri pentru milioane de oameni din întreaga Europă. Cu toate acestea, aceste servicii implică și o responsabilitate considerabilă față de mediu. Vehiculele de curierat emit gaze cu efect de seră, iar numărul acestora pe șosele este în continuă creștere. Din acest motiv, companiile de curierat se confruntă cu provocarea de a-și schimba abordarea în ceea ce privește transportul.

Situația firmelor de curierat din România față de Green Deal

Piața românească de curierat, ca și alte piețe din Europa, se îndreaptă către o mobilitate durabilă. Companiile locale, cum ar fi DPD România, investesc în vehicule electrice, în formarea șoferilor sau în optimizarea rutelor. Deși piața este specifică din cauza infrastructurii și a poziției geografice, companiile de curierat din România realizează beneficiile investiției în soluții ecologice. CARGUS, unul dintre liderii din domeniul expedierilor prin curierat, a implementat în mod constant politica sa de sustenabilitate, care a fost recunoscută recent de EcoVadis.

Pași practici către o mobilitate durabilă pentru companiile de curierat

Electrificarea parcului de vehicule este primul pas către un transport durabil. Optimizarea rutelor și a logisticii contribuie la reducerea emisiilor de CO2 și la economisirea combustibilului. Un bun impuls pentru reducerea traseelor camioanelor de curierat este proliferarea mașinilor de colete. Livrările de curierat efectuate la mașinile de colete sunt în beneficiul clienților, al companiilor de curierat, precum și al mediului.

Beneficii pentru companiile de curierat

Transportul durabil nu este benefic doar pentru mediu, ci și pentru companii. Cu un consum mai mic de combustibil și costuri de funcționare mai mici pentru vehiculele electrice, companiile fac economii. O reputație sporită în rândul clienților cu preocupări ecologice se traduce printr-o mai mare încredere și loialitate a clienților. 

Descoperiți companiile de curierat colete care sunt disponibile pe platforma logistică Ecolet.

Creați un cont gratuit

Livrarea prin curierat și mediul înconjurător – rezumat

Neutralitatea climatică până în 2050 reprezintă o provocare, dar și o oportunitate uriașă pentru companiile de curierat. Adoptarea unui model de operare sustenabil nu înseamnă doar beneficii pentru mediu, ci și avantaje comerciale tangibile. În fața realităților în schimbare și a așteptărilor clienților, companiile de curierat care aleg să inoveze și să adopte soluții sustenabile vor fi liderii de piață ai viitorului.