fbpx

Cum să promovați e-commerce pe social media?

Potrivit raportului We Are Social Digital 2023, Românii petrec în medie 2 ore și 32 de minute pe zi pe social media. Este doar cu un minut mai mult decât media europeană. Mai mult, studiul a arătat că aproape 26% dintre persoanele care folosesc social media caută produse pe care să le cumpere pe social media. Dacă activați în domeniul e-commerce, atunci încercați să folosiți potențialul social media pentru a vă promova magazinul online. Vă sugerăm cum să faceți acest lucru.

Cum îmi pot promova magazinul online pe Facebook?

Crearea unui cont de magazin online pe Facebook este o modalitate excelentă de a crește vizibilitatea și vânzările. Iată câteva sfaturi despre cum să faceți acest lucru în mod eficient:

 • Creați o pagină de companie pe Facebook – înființați o pagină de companie pe Facebook dedicată magazinului dvs. online. Completați toate informațiile despre afacerea dvs., inclusiv adresa, orele de deschidere, descrierea și linkul către site-ul dvs. web.
 • Postați cu regularitate – împărtășiți știri, promoții, produse noi, recenzii ale clienților și alt conținut valoros. Încercați să vă încurajați urmăritorii să interacționeze, să pună întrebări și să răspundă la comentarii.
 • Utilizați Facebook Ads – profitați de targetarea foarte precisă a campaniilor Facebook și creați campanii care să ajungă la publicul dvs. țintă. Sugestia noastră: nu externalizați anunțurile automate – acordați-vă ceva timp și învățați singur sistemul de configurare a anunțurilor. Nu este dificil și vă oferă opțiuni excelente pentru a configura și controla campaniile, chiar și pentru bugete mici.
 • Promovați bestseller-urile și ofertele speciale – publicați postări despre cele mai populare produse și oferte atractive. Apoi le puteți promova cu ajutorul publicității plătite.
 • Creați elemente vizuale atractive – Facebook este o rețea socială bazată pe imagini. Prin urmare, publicați fotografii și grafice de înaltă calitate care vor atrage atenția utilizatorilor.
 • Organizați concursuri, oferiți reduceri sau coduri promoționale, încurajați partajarea pentru a crește implicarea comunității dumneavoastră.
 • Colaborați cu influenceri – găsiți influenceri care au o mare influență în sectorul dvs. de activitate și oferiți-le colaborări – cum ar fi produse gratuite pentru testare sau concursuri promoționale.
 • Împărtășiți recenzii și mărturii ale clienților pe site-ul dvs. web pentru a crea încredere în rândul potențialilor clienți.
 • Verificați în mod regulat rezultatele activităților dvs. pe Facebook și analizați datele, cum ar fi numărul de like-uri, share-uri, comentarii, click-uri sau conversii. Optimizați-vă strategia pe baza acestor date.

Ce să alegi – promovare pe Facebook sau Instagram?

Promovarea unui magazin online pe Facebook și Instagram are multe asemănări, dar există și câteva diferențe de care trebuie să țineți cont în strategia de marketing.

Instagram este o platformă bazată în principal pe imagini și videoclipuri scurte, în timp ce Facebook oferă posibilități creative mai largi, cum ar fi texte mai lungi, linkuri, postări de sondaje și evenimente. Instagram atrage utilizatori mai tineri, în principal cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, în timp ce Facebook are un grup de vârstă mai divers. Prin urmare, merită să vă adaptați conținutul și stilul de comunicare în funcție de publicul de pe fiecare platformă.

Colaborarea cu influenceri pe Instagram poate fi deosebit de eficientă datorită naturii vizuale a platformei și a accentului puternic pus pe stilul de viață, modă și tendințe. Pe Facebook, este, de asemenea, posibil să colaborați cu influenceri, dar acolo accentul se pune mai mult pe conținutul care generează discuții și implică comunitatea.

Hashtag-urile sunt un instrument popular pe Instagram pentru a crește raza de acțiune a postărilor dvs. și pentru a ajunge la noi audiențe. Pe Facebook, hashtag-urile sunt mai puțin populare și au un impact mai mic asupra reach-ului.

Instagram tinde să genereze mai multă implicare sub formă de like-uri și comentarii. Pe Facebook, angajamentul poate fi mai divers și include, de asemenea, distribuiri, reacții și conversații în comentarii.

Pe Instagram, videoclipurile mai scurte și dinamice, cum ar fi Reel și Stories, sunt foarte populare. Pe Facebook, pe de altă parte, este posibil să publicați videoclipuri mai lungi și chiar să găzduiți transmisiuni în direct.

Adaptați strategia de promovare a magazinului dvs. online la specificul fiecărei platforme, ținând cont de diferențele în ceea ce privește datele demografice, formatele de anunțuri și tipurile de conținut care atrag atenția utilizatorilor.

Alte canale social media demne de luat în seamă

 • Twitter – o platformă pentru schimbul de mesaje texte scurte (cunoscute sub numele de tweet), precum și de fotografii, videoclipuri și linkuri; populară printre celebrități, politicieni și jurnaliști.
 • LinkedIn – dacă oferta dvs. de comerț electronic se adresează întreprinderilor, merită să vă prezentați acolo. Reclamele sunt relativ scumpe, în timp ce eficiența organică este mult mai bună decât pe Facebook
 • Pinterest – potențialul de marketing al Pinterest pentru comerțul electronic este semnificativ, în special pentru mărcile și magazinele online legate de modă, amenajări interioare, artizanat, călătorii, alimentație, sănătate și alte industrii atractive din punct de vedere vizual.
 • TikTok – o aplicație pentru crearea de videoclipuri scurte, adesea cu muzică pe fundal; deosebit de populară în rândul utilizatorilor tineri.

Să vă ocupați de postările periodice ale magazinului dvs. online pe rețelele de socializare necesită mult timp – țineți cont de acest lucru atunci când vă planificați activitățile pe rețelele de socializare.

Există o modalitate mai ușoară de a crește profiturile magazinului dvs. online – plătiți mai puțin pentru livrările prin curierat!
Înscrieți-vă pentru un cont pe platforma logistică Ecolet și veți economisi timp și bani!

Postări similare pe tema: