fbpx

Prețuri de curierat în 2023 – când vor crește?

Odată cu începutul anului, ne place să acordăm atenție previziunilor și tendințelor pentru noul an. Este un fapt cunoscut, toată lumea vrea să cunoască viitorul. În comerțul electronic, prețuri de curierat sunt informații esențiale. Haideți să încercăm să prezicem care vor fi prețurile serviciilor de curierat în 2023.

Inflația și prețul combustibililor au un impact negativ asupra prețuri de curierat.

Acest lucru nu este o surpriză – creșterea prețului combustibilului este un factor important care determină creșterea prețului serviciilor de curierat. Războiul din Ucraina, țară limitrofă României, are un impact asupra creșterii prețurilor la carburanți, ceea ce afectează economia. Pe de altă parte, este important de remarcat că, în condițiile unei inflații de 16-17%, prețurile serviciilor de transport sunt practic stabile. Ce înseamnă acest lucru? Companiile de transport, inclusiv serviciile de curierat, se apără împotriva unui exod al clienților, deoarece creșterea costurilor și pierderea de venituri ar fi letale. Cu toate acestea, pe termen lung, este imposibil să se adauge la afacere. Situația ar putea fi îmbunătățită de o scădere a prețului combustibililor, pe care este destul de dificil de estimat acum. Potrivit unui raport al PwC publicat în ianuarie, prioritatea companiilor de transport în 2023 va fi reducerea costurilor și căutarea unor modalități de creștere a eficienței afacerii.

Va crește piața de curierat în 2023?

Tendințele globale nu sunt foarte promițătoare pentru industria de curierat. Conform statisticilor, valoarea pieței globale a serviciilor de logistică a fost aproape la fel ca în anul precedent. Ce înseamnă acest lucru pentru perspectivele din 2023? Criza economică nu va susține creșterea cererii de servicii de transport. Acesta este un factor care frânează creșterea prețurilor serviciilor de curierat.

Întrebarea este: care sunt previziunile privind creșterea comerțului electronic în 2023?

Constatări din raportul Google Smart Shopper 2022

În secțiunea dedicată României, raportul Google prezintă rezultate interesante. Ei bine, acesta arată că vânzările tradiționale cu amănuntul sunt în creștere, în timp ce volumul vânzărilor online rămâne la nivelul anului 2021. Asta înseamnă că nu trebuie să ne așteptăm la o creștere a cererii de servicii de curierat din partea comerțului electronic românesc. Și este bine cunoscut faptul că prețurile cresc atunci când cererea este mai mare.

Google Smart Shopper Report 2022

Sursa: Google-Smart-Shopper-Report-2022.pdf

Ce pot face pentru a plăti mai puțin pentru livrările de curierat?

Toate indiciile arată că, mai devreme sau mai târziu, prețurile serviciilor de curierat vor crește. Ce pot face magazinele online pentru a minimiza impactul majorării prețurilor de curierat?

De asemenea, pariați pe automatizare și pe reducerea costurilor. Aceasta este ceea ce oferă platforma logistică Ecolet.

Prețurile de curierat la Ecolet sunt mai mici decât la companiile de curierat. Și asta chiar și pentru un singur colet!

Comparați instantaneu prețurile curente ale celor mai populare firme de curierat din România pentru coletul dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți adresele expeditorului și destinatarului, dimensiunile și greutatea și să adăugați serviciile suplimentare selectate, cum ar fi asigurarea sau plata ramburs, iar sistemul va calcula instantaneu prețurile curente ale curierilor disponibili. Nu este necesar să plasați o comandă pentru a verifica prețurile. Serviciul este disponibil doar pentru deținătorii de conturi Ecolet.

Creați un cont gratuit și comparați online prețurile curente ale serviciilor de curierat.

Integrează-ți comerțul electronic cu Ecolet

Simplificați procesul de comandă a serviciilor de curierat și economisiți și mai mult. Profitați de integrările gata făcute cu platforma Ecolet. Un plug-in gratuit pentru WooCommerce este deja disponibil, iar lucrările de dezvoltare pentru conectarea la alte platforme populare de comerț electronic sunt în curs de desfășurare.

Pentru utilizatorii mai pretențioși și mai experimentați, este disponibil un script rest API.

Aveți nevoie de ajutor cu integrarea? Fiecare utilizator înregistrat pe platforma logistică Ecolet primește un consultant dedicat.

Înregistrează-te la Ecolet și dezvoltă-ți afacerea alături de noi în 2023! Mult noroc și succes!

Intrări conexe: