fbpx

Ce curier pentru o firmă?

Firmele care trimit volume mari de colete au nevoie nu numai de un transport sigur și fiabil, ci și de flexibilitate, prețuri competitive și o abordare profesionistă față de client. Așadar, cum alegeți un curier pentru firma dumneavoastră?

Identificați nevoile dumneavoastră de transport

Cerințele de livrare pentru expedierile companiilor sunt specifice industriei în care activează compania. Expedițiile companiilor variază în ceea ce privește dimensiunea, greutatea, timpul de livrare sau modul de transport. Prin urmare, înainte de a vă decide asupra unui curier pentru afacerea dvs, trebuie să aveți în vedere următoarele:

 • ce tipuri de expedieri veți trimite
 • cât de des intenționați să expediați
 • care sunt cerințele dumneavoastră în ceea ce privește
  • termenele de livrare
  • protecția bunurilor dumneavoastră
  • calitatea serviciilor pentru clienți etc.

Următorul pas este să analizați ofertele companiilor de curierat. Există multe companii de curierat în România care oferă servicii și prețuri diferite. Comparați cu atenție ofertele diferitelor companii de curierat în ceea ce privește:

 • cost,
 • gamă de servicii,
 • termene de livrare,
 • modalitatea de urmărire a coletelor dumneavoastră,
 • procedurile de soluționare a reclamațiilor

De asemenea, verificați recenziile credibile ale fiecărei companii pentru a vă face o idee despre reputația acestora.

Ce este mai bine: un singur curier pentru afacerea dvs. sau o platformă logistică?

Un contract cu firma de curierat aleasă de dvs. va fi benefic pentru companiile care trimit în mod regulat multe colete omogene. În acest caz, compania de curierat poate oferi condiții contractuale avantajoase, inclusiv ore fixe de ridicare și reduceri de preț.
Dacă, în cazul companiei dumneavoastră, costul transportului nu afectează semnificativ competitivitatea ofertei, atunci un contract cu firma de curierat aleasă este o soluție bună.

O platformă logistică care integrează mai mulți curieri este benefică pentru o companie care are nevoie de flexibilitate și rapiditate în livrarea coletelor, ținând cont de un cost cât mai mic, de asemenea, și pentru o companie care trimite colete de diferite greutăți și dimensiuni.
Un broker de curierat oferă prețuri competitive și servicii rapide, deoarece oferă companiei posibilitatea de a alege dintre mai multe companii de curierat, facilitând găsirea celei mai bune opțiuni pentru fiecare expediere.

Una nu o exclude pe cealaltă – chiar dacă firma dvs. are deja un contract cu o anumită firmă de curierat, există beneficii dacă vă alăturați unei platforme logistice online.

Contractul cu o platformă logistică – care sunt beneficiile pentru o firmă?

Ecolet este una dintre cele mai importante platforme de curierat online. Oferta pentru companii este mult mai extinsă și există servicii care nu sunt disponibile pentru persoanele fizice.

Dacă doriți să aflați oferta completă de curierat pentru companii, înregistrați-vă cu un cont gratuit pe Ecolet.

Poate vă gândiți că utilizarea unei platforme logistice este dificilă. Este exact contrariul!  Panoul clar și intuitiv pentru clienți este locul în care puteți verifica rapid prețurile curente ale firmelor de curierat și puteți alege cea mai bună ofertă. Și iată care sunt cele mai importante avantaje pentru compania dvs. de a vă alătura unei platforme logistice:

 • Sprijin în alegerea celei mai bune opțiuni – Ecolet are la dispoziție o echipă de consilieri care ajută companiile să aleagă cea mai bună opțiune pentru expedierea lor, luând în considerare factori precum costul, timpul de livrare și calitatea serviciilor pentru clienți,
 • Prețuri competitive și promoții – Ecolet gestionează volume foarte mari de expedieri în fiecare lună, așa că are puterea de a negocia cu firmele de curierat și, ca urmare să obțină prețuri competitive. Acest lucru este completat de promoții și oferte speciale.
 • Urmărirea expedierilor – un sistem propriu de urmărire a expedierilor permite companiilor să verifice în timp real statutul unei expedieri. Aceste informații sunt, de asemenea, disponibile direct pentru client. Este suficient să introduceți numărul de AWB pe pagina de urmărire.
 • Fără taxe suplimentare pentru utilizarea platformei – Ecolet nu percepe taxe pentru înregistrarea, utilizarea și menținerea unui cont pe platforma logistică este gratuită.
 • Contabilitate simplă – chiar dacă firma folosește mai mulți curieri, toate costurile lunare sunt incluse într-o singură factură.

Vrei să vezi dacă firma ta ar beneficia de platforma logistică Ecolet, înscrie-te și verifică!

Integrări și automatizări logistice pentru companii

Se așteaptă ca utilizând o firmă de curierat să economisiți bani și timp. La Ecolet, ne concentrăm pe dezvoltarea de aplicații și automatizarea proceselor. Integrările speciale pregătite în acest scop ajută. Este disponibil un plug-in dedicat și pentru WooCommerce și mai avem unele în dezvoltare pentru alte platforme de comerț electronic de top.

Dacă aveți nevoie de caracteristici specifice, vă punem la dispoziție un protocol API care vă permite să vă personalizați integrarea.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul Integrari

Aveți întrebări despre serviciul de curierat pentru companii?

Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați. Consultantul nostru nu este un robot – este o persoană reală cu care veți putea discuta. Solicitați o ofertă – completați formularul și vă vom contacta cât mai curând posibil.

Conținut conex: