fbpx

Noi investiții ale companiilor de curierat în 2024

Noi investiții ale companiilor de curierat în 2024

2023 a fost un an dificil pentru companiile de curierat care operează în România. Inflația și creșterea costurilor, determinate în special de prețul combustibilului, reprezintă o provocare majoră. Dacă doriți să rămâneți competitivi pe o piață dificilă, economiile nu sunt suficiente – trebuie să investiți în soluții noi și mai bune. Portalul Intermodal-logistic.ro a prezentat o prezentare interesantă a planurilor de investiții ale celor mai mari companii de curierat. Întrucât majoritatea dintre acestea sunt parteneri ai platformei logistice Ecolet, urmărim cu atenție aceste planuri, deoarece acest lucru înseamnă o ofertă și mai bună pentru clienții noștri!

Planurile de dezvoltare ale DPD România pentru anul 2024 

DPD este un partener strategic al platformei Ecolet. Cooperarea noastră se dezvoltă foarte bine, iar serviciul de curierat este unul dintre cele mai populare pe platforma noastră logistică. Prin urmare, urmărim îndeaproape planurile de investiții ale DPD România.

Potrivit lui Bogdan Udroiu, director de marketing al DPD România, compania a livrat peste 25 de milioane de colete în 2023. Este mai mult decât numărul cetățenilor români.  Pentru a-și menține poziția de lider, compania intenționează să își extindă rețeaua existentă de centre logistice și puncte de curierat locale. De asemenea, DPD intenționează să investească în dezvoltarea livrărilor transfrontaliere. Acest lucru este binevenit, deoarece acestea sunt servicii populare pe platforma Ecolet.

Ce este planificarea FAN Courier?

În 2023, FAN Courier își dezvolta activitatea internațională. Acesta a fost rezultatul unei creșteri semnificative a comerțului online și a unui număr mare de comercianți internaționali care aprovizionau piața românească. compania a investit peste 4 milioane de euro în primul său hub internațional din Arad. Bugetul total de investiții al FAN Courier în 2023 era de 35 de milioane de euro. Am scris recent aici despre performanțele excelente ale Courier.

Pentru piața locală în 2024, compania anunță investiții sporite în dezvoltarea aparatelor de vending de colete FAN BOX și investiții suplimentare în direcția unei mai bune eficiențe de mediu. Compania speră să mențină creșterea afacerii, în pofida viitoarelor modificări fiscale, a potențialelor creșteri ale prețului combustibilului și a provocărilor anterioare, cum ar fi creșterea salariului minim și a costurilor de operare.

DHL investește în electromobilitate

2023 a fost un an dificil pentru transportator, dar compania își menține o cotă stabilă pe piața de curierat din România. DHL anunță investiții majore în mașini electrice și în infrastructura necesară pentru a le susține.

Vor crește prețurile la curierat în 2024?

Din păcate, acest lucru este de așteptat. Situația internațională nu se îmbunătățește. Deși concurența acerbă și lupta pentru clienți nu favorizează creșterile, inflația și prețurile combustibililor nu lasă altă opțiune. Companiile prognozează creșteri de prețuri de aproximativ 10% față de anul trecut.

Este posibil ca transportatorii să vrea să ascundă creșterile prin diverse adaosuri la prețurile de transport. Prin urmare, este important ca clienții să compare prețurile actuale și complete pentru serviciile de curierat, nu doar listele oficiale de prețuri. Aceasta este posibilitatea pe care o au companiile înregistrate pe platforma logistică Ecolet.  Aici puteți compara cu ușurință prețurile serviciilor de curierat, actualizate pentru ziua respectivă.  Atunci când doriți să trimiteți un colet prin curierat, tot ce trebuie să faceți este să introduceți în formularul de comandă datele de adresă ale expeditorului și destinatarului, să introduceți tipul și greutatea totală a coletului și, dacă este necesar, să selectați opțiuni suplimentare. Apoi, sistemul nostru va calcula automat prețurile tuturor curierilor disponibili pe Ecolet, iar dumneavoastră veți alege cea mai bună ofertă.

Aflați cât de ușor este să comparați prețurile. Creați un cont gratuit.

Noi investiții ale companiilor de curierat – rezumat

Din compilația realizată de Intermodal-logistics.ro reiese clar că este dificil să se bazeze un avantaj competitiv doar pe un preț scăzut. Fără optimizarea proceselor și fără a viza economiile de scară, șansele de a obține performanțe bune într-un mediu economic dificil sunt tot mai mici. Pe lângă creșterea costurilor cu combustibilul, există noi riscuri, cum ar fi insuficiența noilor angajați – atât operaționali, cât și de management. Cheia pentru a face față provocărilor este reprezentată de noi investiții și dezvoltare. Cu toate acestea, este o veste bună pentru clienții platformei logistice Ecolet, deoarece, chiar dacă prețurile serviciilor cresc, calitatea și eficiența livrărilor prin curierat se vor îmbunătăți și ele. 

Textul integral al articolului este disponibil la intermodal-logistic.ro.