fbpx

Compararea prețurilor nu este totul

compararea prețurilor

Compararea prețurilor nu este totul – cum alegeți cel mai bun partener logistic pentru comerțul electronic?

Alegerea partenerului logistic potrivit are un impact enorm asupra succesului afacerii dumneavoastră. Compararea prețurilor este doar o piesă din puzzle. Aflați ce factori trebuie luați în considerare atunci când alegeți cel mai bun partener logistic pentru afacerea dvs. de comerț electronic.

Viteza contează

Partenerul logistic joacă un rol esențial în gestionarea eficientă a aprovizionării.

Conform multor studii și sondaje, livrarea rapidă este unul dintre cei mai importanți factori pentru cumpărătorii online. 

Cei care au răspuns la sondajul din cadrul raportului Future Shopper 2023, la întrebarea „ce ați schimba la cumpărăturile online”, au ales cel mai des răspunsul „livrare mai rapidă”.

În plus, viteza și confortul contează – cu cât sunt mai multe opțiuni de livrare, cu atât mai bine.  Este clar că a avea acces la o rețea de mai multe companii de curierat este mai bine decât a alege doar una singură.

De aceea, are sens să vă faceți un cont pe Ecolet.ro și să le oferiți clienților acces la rețeaua de curierat a tuturor curierilor de top din România.

Optimizarea costurilor de transport.

Pentru a reuși în comerțul online, trebuie să vă controlați cu scrupulozitate costurile. Concurența este în creștere, marjele sunt în scădere și trebuie să căutați să faceți economii pentru a rămâne în afaceri. Fie că sunteți abia în curs de dezvoltare a afacerii dvs. sau că aveți o poziție puternică pe piață.

La Ecolet, adaptăm soluțiile la orice scară de afaceri. Deoarece clienții noștri nu trebuie să declare numărul de colete pe care le trimit, începând cu 1 transport, prețurile sunt puternic competitive, în comparație cu tarifele de curierat. Companiile mari pot negocia tarifele direct cu gestionarul lor dedicat – o raritate în vremuri de automatizare și inteligență artificială generalizată.

Experiență și reputație.

Verificați de cât timp se află pe piață potențialul partener și ce referințe are acesta. Ecolet își dezvoltă sistematic serviciile pentru companiile de comerț electronic din România începând cu anul 2018. Am început târziu, pe o piață competitivă în care era dificil pentru o companie nouă să pătrundă. După cinci ani de activitate, ocupăm locul 2 în Top Afaceri România 2023, op pentru Microintreprinderi, Sectorul 1, domeniul 53: Activitati de posta si de curierat, conform bilant 2022.

Ecolet Logistic SA este o companie internațională – de curând am devenit parte a grupului Alsendo, care integrează servicii de curierat în România, Bulgaria, Cehia și Polonia.

Participarea într-un grup internațional puternic consolidează poziția noastră puternică în România și creează noi oportunități de creștere, în beneficiul clienților platformei logistice Ecolet.ro

Sursa: listafirme.ro

Domeniul de aplicare a serviciilor

Atunci când alegeți un partener logistic pentru comerțul electronic, este importantă o gamă largă de servicii. Serviciile standard de curierat ușă la ușă reprezintă astăzi un mic procent din serviciile disponibile.

Automatele de colete și punctele de servicii pentru clienți sunt din ce în ce mai populare. Transportul intern și internațional – acesta este oferit de aproape toată lumea.

Ce diferențiază platforma logistică Ecolet.ro?

 • Cele mai mici prețuri posibile
 • Accesul la rețeaua de transport internațional și național
 • Fără costuri de abonament
 • Fără costuri suplimentare și număr minim de livrări
 • Cel mai bun serviciu pentru clienți de pe piață
 • Asistență rapidă și oferte individuale
 • Pachete, plicuri, paleți, transporturi personalizate
 • Gestionarea retururilor
 • Expediere ușoară către panoul clientului
 • Proces rapid de solicitare a despăgubirilor
 • Motor real de comparare a prețurilor de curierat
 • Integrări pentru cele mai populare platforme de comerț electronic sau prin API-uri

La Ecolet, ne îmbunătățim în mod sistematic oferta și o adaptăm la nevoile în schimbare ale magazinelor online. Acesta este motivul pentru care suntem în creștere și câștigăm noi clienți!

Compararea prețurilor – atenție la costurile ascunse!

Am început prin a spune că compararea prețurilor nu este totul, dar este totuși un criteriu de selecție de bază. Problema este că ceea ce arată companiile de curierat în lista de prețuri nu este întotdeauna egal cu prețul real al serviciului.

Diferențele dintre prețurile serviciilor de curierat se datorează unui număr de factori, iar companiile de curierat pot folosi diverse strategii pentru a ascunde costul real al livrării. Printre exemplele de motive se numără oferirea unui preț net, fără adaosuri pentru combustibil sau suprataxe pentru servicii suplimentare. Prin urmare, este important să citiți cu atenție condițiile și costurile oferite de diferite companii de curierat înainte de a face o alegere.

La Ecolet.ro, ne angajăm să asigurăm o claritate totală. Dacă ești utilizator înregistrat pe platformă, tot ce trebuie să faci este să completezi informațiile necesare în momentul în care completezi comanda, iar sistemul îți va oferi instantaneu prețurile complete și actualizate ale curierilor disponibili pentru ziua respectivă. 

La Ecolet, sunteți sigur că veți alege cea mai bună ofertă.

Înscrie-te acum la Ecolet.ro, gratuit, și află cum să-ți îmbunătățești rapid și ieftin livrarea în e-commerce!