fbpx

Rolul important al Ecolet în dezvoltarea internațională a Grupului Alsendo

Grupul Alsendo este una dintre cele mai importante companii de pe piața de logistică din Europa Centrală. Marcin Susmanek, COO al grupului, a acordat un interviu agenției PAP în care a vorbit despre planurile de extindere în continuare, în special în domeniul transporturilor internaționale. Unul dintre elementele cheie ale strategiei este Ecolet, platforma logistică românească ce face parte din grup.

Specializarea și know-how-ul Ecolet

Ecolet oferă soluții logistice destinate companiilor mici și mijlocii. Experiența și specializarea sa în gestionarea livrărilor pentru acest segment de piață îl transformă într-un partener ideal pentru companiile care doresc să își dezvolte vânzările internaționale. Cu Ecolet, companiile românești pot beneficia de opțiuni de livrare personalizate, ceea ce este deosebit de valoros pentru IMM-urile care nu au acces la resurse logistice mari.

Sinergia cu Alsendo Group

Alsendo și Ecolet formează un duo perfect. Alsendo se concentrează pe un spectru larg de servicii logistice, de la cele interne la cele internaționale, și deservește atât jucătorii mari, cât și IMM-urile. Ecolet beneficiază de amploarea grupului și de experiența sa în gestionarea livrărilor pentru segmentul întreprinderilor mici și mijlocii. Acest lucru este deosebit de important în sectorul transporturilor internaționale, deoarece, fiind parte a grupului, Ecolet poate oferi acum servicii logistice complete pe piața competitivă și exigentă a transportului internațional de marfă.

Răspunsul la schimbările dinamice din comerțul electronic

Potrivit lui Marcin Susmanek, COO al Alsendo Group, situația în comerțul electronic este dinamică, iar piața locală începe să se satureze. Prin urmare, companiile românești sunt din ce în ce mai interesate să intre pe piețele externe. Aici intervine Ecolet, care vine în ajutor. Datorită specializării și experienței sale, companiile pot beneficia de servicii logistice adaptate nevoilor lor, ceea ce facilitează mult intrarea pe piețele internaționale.

Diversificarea riscurilor

Piața de comerț electronic este sensibilă la diverși factori, cum ar fi inflația sau modificările legislative. Prin extinderea pe piețele internaționale, companiile au posibilitatea de a-și diversifica riscurile. Companiile Grupului Alsendo, inclusiv Ecolet, oferă aici o valoare tangibilă, ajutând la gestionarea facilă și eficientă a livrărilor în străinătate.

Creșterea calității serviciilor

În special în cazul expedierilor internaționale, clienții se așteaptă nu numai la livrări rapide, ci și la un sistem eficient de urmărire. Datorită tehnologiei și expertizei atât a Ecolet, cât și a Alsendo, companiile pot oferi clienților lor urmărirea în timp real a expedierilor, ceea ce este esențial în mediul comercial actual.

Viitorul

Directorul de operațiuni al Alsendo, Marcin Susmanek, subliniază faptul că societatea își propune să își dezvolte oferta de colete internaționale, ceea ce înseamnă, în practică, utilizarea și mai intensă a potențialului Ecolet. Se pare, așadar, că platforma logistică românească va juca un rol din ce în ce mai important în expansiunea internațională a grupului Alsendo.

În concluzie, Ecolet nu numai că completează oferta Alsendo, dar deschide și noi oportunități pentru companiile care doresc să intre pe scena internațională a comerțului electronic. Prin sinergii și soluții personalizate, Ecolet accelerează dezvoltarea internațională a sectorului de comerț electronic din România.

Textul integral al interviului poate fi găsit la acest link

Mai multe despre Alsendo Group

Alsendo este un grup care reunește mai multe platforme din sectorul soluțiilor tehnologice de gestionare a livrărilor (Apaczka.pl, Sendit.pl, Superpaczka.pl, Zaslat.cz, Innoship.com, LepszyKurier.pl, Ecolet.ro, Ecolet.bg și multe altele) care operează pe piețele din Polonia, România, Cehia, Slovacia și Bulgaria. Aceasta activează în domeniul soluțiilor tehnologice de gestionare a livrărilor. Oferă soluții pentru procesele de curierat și post-vânzare pentru toate segmentele de clienți. Principalul investitor în Alsendo Group este fondul private equity Abris Capital Partners

Vrei să expediezi mai convenabil și mai ieftin colete prin curierat? Alătură-te platformei Ecolet.ro!

Pe Ecolet.ro poți compara ofertele și prețurile celor mai buni curieri, din România. Este o platformă online modernă, unde poți comanda servicii de curierat, pe rute interne sau internaționale, într-un mod rapid, ușor și ieftin. Expediezi colete prin oricare curier, fără a fi nevoie să semnezi un contract individual cu acesta. Fără costuri ascunse – plătești doar pentru coletele expediate. Înregistrarea și menținerea contului sunt gratuite.

Vrei să verifici cum funcționează? Înregistrează un cont acum!