fbpx

FAN Courier – termeni și condiții – extras

Cele mai importante puncte ale termenilor și condițiilor privind prestarea serviciilor de transport, de către FAN Courier. Dacă expediezi un plic sau un colet, prin curier, citește regulamentul.

Transportul prin FAN Courier este un serviciu nou, disponibil clienților platformei logistice Ecolet.ro. Termenii și condițiile FAN Courier diferă de cele ale altor transportatori, mai ales când vine vorba de dimensiunile și greutatea maximă a coletului. Află detaliile, dacă nu dorești să te expui la suprataxe, de la FAN Courier, pentru expedierea neregulamentară a coletului.

La trimiterea plicurilor si coletelor prin serviciul FAN Courier, pe platforma logistică Ecolet, partea cu care închei contractul de transport este E-COLETLOGISTIC SRL. Acest aspect nu te scutește de obligația de a respecta termenii și condițiile serviciilor de transport FAN Courier Express.

Iată un extras cu cele mai importante puncte ale regulamentului.

FAN Courier – termeni și condiții. Coletelor pentru expedierea prin FAN Courier

FAN Courier Express acceptă numai colete ambalate corespunzător și etichetate corect, de către expeditor. Ambalajul nu poate fi transparent, astfel încât conținutul să nu poată fi identificat vizual.

Datele de identificare ale destinatarului ar trebui să includă:

 • în cazul persoanelor fizice, numele și prenumele, iar în cazul persoanelor juridice, denumirea
 • adresa completă de livrare, cu codul poștal
 • telefonul de contact
 • se recomandă menționarea numărului de telefon al expeditorului
 • în cazul opțiunilor de retur, datele privind adresa expeditorului sunt obligatorii

Condițiile regulamentului FAN Courier privind greutatea și dimensiunile maxime ale coletului

Plicuri:

 • dimensiuni maxime: 210 mm X 297 mm (format A4)
 • greutate maximă 3 kg;

Colete:

 • dimensiuni maxime: 60 cm x 50 cm x 30
 • greutate maximă: 30 kg.

Ține cont, spre deosebire de alți transportatori, disponibili pe platforma logistică Ecolet, FAN Courier precizează clar dimensiunile maxime, ale laturilor coletului. Înainte de a plasa o comandă pentru serviciul FAN Courier, vezi, dacă dimensiunile coletului tău corespund cerințelor reglementărilor. În caz contrar, riști să fi taxat suplimentar, pentru un colet non standard sau sortare manuală.

Condițiile regulamentului FAN Courier privind ambalarea

La fel ca și alte companii de curierat, FAN Courier acceptă cutii de carton paralelipipedice, care nu sunt deteriorate și garantează protecția adecvată a mărfurilor transportate.

Dacă expediezi un colet pe platforma de curierat Ecolet, se aplică regulile specificate în regulamentul Ecolet:

 • ambalajul ar trebui să fie realizat în conformitate cu natura mărfurilor, astfel încât să se evite deteriorarea conținutului, în condiții de manipulare manuală și mecanică;
 • ambalajul nu trebuie să permită deteriorarea conținutului, ca urmare a manipulărilor ulterioare, a presiunii, care se poate obține, după caz, prin cutii din carton, placaj, lemn, plastic, metal, ambalaje neobișnuite;
 • asigurarea etanşeităţii recipientelor care fac obiectul expedierilor poştale, astfel încât să nu permită scurgerea sau vărsarea conţinutului în timpul transportului, sortării, reîncărcării coletelor poştale şi/sau deteriorarea aparatelor utilizate în procesul de sortare, reîncărcare, transport şi livrare a coletelor poștale sau a altor expedieri poștale sau bunuri; – coletele poștale trebuie să fie închise de expeditor. Fără ștampilă nu sunt acceptate;
 • transportul necesită ambalare în așa fel încât, conținutul coletului să fie protejat corespunzător împotriva manipulării cauzate de echipamentele aferente, de schimbările condițiilor climatice, dacă e cazul, și de manipulări mecanice (înălțimea căderii pe diagonală de la 80 cm);
 • coletele poștale care conțin mărfuri fragile trebuie să fie ambalate și etichetate corespunzător de către expeditor, folosind ca inserție folie cu bule, rumeguș, polistiren antișoc sau alt material, care atenuează șocurile mecanice. În plus trebuie să conțină inscripția „Fragile”.

Ține minte, amplasarea inscripției „Fragile” este doar o informație pentru curier, iar în cazul deteriorării conținutului coletului, nu constituie un temei pentru a cere despăgubiri. Dacă pachetul tău necesită protecție specială, cumpără un serviciu suplimentar (dacă este disponibil). În caz contrar, reclamațiile nu vor fi luate în considerare.

Poți găsi informații detaliate despre condițiile de transport FAN Courier pe acest site.