fbpx

Punctele de curierat – cum să le folosiți?

Punctele de curierat sunt locuri în care clienții pot trimite și primi colete. Acestea sunt amplasate în locuri cunoscute și frecvent vizitate – magazine alimentare, chioșcuri, benzinării etc. Aceste puncte permit clienților să utilizeze serviciile de curierat cu ușurință și în mod convenabil. Vă sugerăm să folosiți rețeaua de puncte de trimitere și primire a coletelor disponibilă pe platforma logistică Ecolet.ro.

Ce oferă punctele de expediere și ridicare colete?

Punctele de expediere și ridicare colete oferă confort. Nu trebuie să așteptați un curier dacă doriți să trimiteți sau să primiți un colet. O faceți atunci când vă convine. De fapt, doar în timpul orelor de deschidere a punctului de lucru, dar avantajul este că personalul punctului este cel care vă așteaptă, nu dumneavoastră așteptați curierul.

Sunt punctele de expediere și ridicare a coletelor mai bune sau mai rele decât livrarea tradițională? Nu aceasta este întrebarea. Punctele de curierat sunt pur și simplu o alternativă la alte servicii de curierat. La urma urmei, nu poți pune un distribuitor de colete pe fiecare stradă.

Atunci când aveți un magazin online, cu cât aveți mai multe opțiuni de livrare, cu atât mai bine pentru clienții dumneavoastră! Și dacă aveți toți curierii și toate serviciile lor într-un singur loc? Nici că se poate mai bine! Prin urmare, dacă nu aveți deja un cont pe Ecolet,

Înregistrați-vă acum

și aflați despre oferta de afaceri!

Cum trimit un colet la punctele de curierat?

Dacă trimiteți un colet la un punct de curierat prin intermediul platformei logistice Ecolet, aveți o sarcină mai ușoară. Conectați-vă la contul dumneavoastră, completați comanda, imprimați scrisoarea de trăsură și livrați coletul la punctul de livrare!

NOTĂ – la finalizarea comenzii, bifați caseta de selectare “Livrare de la punct” și selectați un punct de pe harta interactivă.

Nu uitați să nu depășiți greutatea și dimensiunile permise pentru colet! Personalul punctului nu este obligat să verifice acest lucru. Acest lucru are loc pe linia de sortare automată din depozitul companiei de curierat. În cazul în care coletul dvs. este supradimensionat, firma de curierat va percepe taxe suplimentare.  Prin urmare, verificați întotdeauna dacă coletul dvs. îndeplinește ipotezele de greutate și dimensiuni prevăzute în regulament. Dacă este prea mare sau prea greu, nu îl trimiteți la punctul de lucru și contactați managerul de cont, care vă va sugera cea mai bună formă de transport pentru dumneavoastră.

Cum pot ridica un colet de la un punct de curierat?

Ridicarea unui colet prin curierat la un punct de colectare este extrem de simplă – tot ce trebuie să faceți este să dați personalului un cod de colectare, care este trimis destinatarului prin e-mail sau SMS. Mai simplu de atât nu se poate!

Avantajele utilizării unui serviciu de curierat

Clienții aleg punctele de curierat atunci când le au în apropiere. De obicei, punctele sunt situate în locuri pe care le vizităm des în fiecare zi, astfel încât vizitarea unui punct ne economisește timp. Multe puncte de curierat sunt, de asemenea, magazine sau puncte de servicii, astfel încât puteți face și alte lucruri acolo.

Cum pot alege punctele de curierat de pe o hartă interactivă?

Atunci când vă conectați la site-ul Ecolet, după ce ați selectat opțiunea de a trimite sau de a colecta la un punct, puteți alege unul dintre punctele din rețeaua noastră de parteneri, și anume DPD, Cargus, FAN Courier, Sameday.

Vă oferim cea mai largă posibilitate de alegere, astfel încât logo-urile curierilor disponibili sunt afișate în culori și toate punctele, toți curierii, sunt disponibile pe hartă. Dacă aveți un curier preferat, de exemplu DPD, atunci expuneți logo-urile altor companii făcând clic pe ele. Atunci veți vedea pe hartă doar punctele curierului selectat.

Punctele de curierat pot varia în ceea ce privește locația, orele de deschidere și gama de servicii disponibile. Prin urmare, la Ecolet, oferim puncte de lucru din diferite rețele, oferind clienților o gamă largă de opțiuni și flexibilitate.

Citiți mai multe despre Ecolet

Ecolet este o platformă logistică online pentru a comanda servicii de curierat. Aici găsiți cei mai buni curieri care operează în România. Oferta noastră se adresează tuturor antreprenorilor, chiar și celor aflați la început de drum. Odată ce contul a fost confirmat, puteți trimite colete și plicuri la nivel național și în Uniunea Europeană.

Clienții înregistrați la Ecolet au la dispoziție o echipă de consultanți care îi ajută să selecteze serviciile optime cele mai potrivite pentru nevoile lor.  Ecolet asigură integrarea cu cele mai cunoscute sisteme de comerț electronic.  Oferim soluții personalizate, bazate pe nevoile afacerii dumneavoastră.

Pentru o ofertă de preț sau alte informații, vă rugăm să ne contactați folosind formularul de pe site.

Înscrieți-vă pentru un cont gratuit!