fbpx

Cum trimit bijuterii prin curier?

Ai un magazin online cu bijuterii? Sau poate te ocupi cu producția de bijuterii artistice și le vinzi pe internet? Vrei să știi, cum să trimiți bijuterii prin curier? Iată sfaturile noastre testate.

Se pot trimite bijuterii prin curier?

Poate ai auzit că reglementările firmelor de curierat nu permit expedierea de bijuterii. Și da și nu. Să aruncăm o privire la regulamentul DPD.  Într-adevăr, la articolele excluse de la transport, la punctul al doilea, curierul include:

  • “Obiecte, bunuri cu valoare specială, mai exact metale prețioase, bijuterii veritabile, pietre prețioase, perle veritabile, antichități, lucrări de artă, tablouri din patrimoniul național”

Observă formularea „bijuterii veritabile”. Astfel, dacă ai de trimis prin curier bijuterii de imitație, atunci nu există obstacole. Dar, asta nu e tot. În regulament, există, de asemenea, un punct despre valoare, foarte important. DPD permite expedierea de bijuterii, cu o valoare maximă de 520 EUR sau echivalentul în RON. Acest aspect este important, deoarece această sumă limitează răspunderea materială a curierului, în cazul deteriorării sau pierderii coletului tău cu bijuterii.  Astfel, tratează această valoare ca fiind maximă, la expedierea de bijuterii, iar dacă dorești să trimiți un colet, cu o valoare mai mare, sugerăm să obții o ofertă individuală.  

Și acest punct, îl putem soluționa pentru tine, pe platforma logistică Ecolet. Dacă ai cont, contactează consultantul tău și vom pregăti pentru tine o soluție convenabilă.

Înregistrează un cont gratuit

Este sigură expedierea bijuteriilor prin curier?

Ani de zile, cumpărarea de bijuterii a reprezentat practic doar vizitarea unui magazin specializat. Ritualul vizionării, selectării și negocierii cu vânzătorul a avut avantaje, dar și dezavantaje. Pandemia de COVID-19 a schimbat radical abordarea noastră față de cumpărăturile online. Acum, practic, nu există produse pe care le cumpărăm doar dintr-un magazin staționar. Achiziționând bijuterii, rămâne totuși, mereu, aceeași dilemă – va ajunge coletul, cu pandantivul sau inelul de vis, în siguranță?
Există câteva modalități pentru a asigura acest aspect. Dacă vinzi bijuterii pe internet, informează clientul, după cum urmează:

  • pachetul este asigurat până la valoarea sa integrală (ține cont de limita maximă, cu excepția cazului în care ai un contract individual cu curierul, pentru o sumă mai mare)
  • acorzi o mare importanță ambalării atente și sigure
  • colaborezi și folosești serviciile unei compani de curierat, de renume
  • pune la dispoziție adresa site-ului de urmărire a coletului

Astfel de informații ar trebui să înlăture îndoielile cu privire la cumpărarea de bijuterii din magazinul tău online. Daca ai cont de client pe Ecolet.ro, știi că toate aceste elemente sunt disponibile în panoul de comandă.

Cum se ambalează bijuteriile, care urmează să fie expediate prin curier?

Bijuteriile ocupă, de obicei, puțin spațiu. Dacă greutatea coletului este mai mică de 2 kilograme, poți expedia bijuteriile chiar și prin scrisoare de curierat. Nu uita de protecția exactă a pachetul împotriva deteriorării. De obicei, bijuteriile sunt ambalate în cutii decorative speciale. Dacă nu ai astfel de cutii, îți sugerăm procurarea acestora. În cazul bijuteriilor, valoarea ambalajului reprezintă o mică parte din preț, astfel nu merită să cauți economii aici.
Pentru transport, asigură suplimentar ambalajul, cu folie cu bule, pentru a evita deteriorarea mecanică. Ține minte, coletele au viață grea.

La completarea documentului de transport, sugerăm să nu introduci cuvântul „bijuterii”, în câmpul privind descrierea mărfurilor. În schimb, introdu „decorațiuni”, „cadou” sau folosește o altă formulare, pentru a evita în acest mod riscul de „pierdere” al coletul, în tranzit.

Asigurarea coletului de valoare

Dacă trimiți bijuterii prin curier, nu uita de asigurarea coletului. Costul asigurării este minim, iar clientul tău va dori cu siguranță, să fie sigur, că întreaga valoare a comenzii va fi recuperată, în cazul în care coletul este pierdut sau deteriorat.

În formularul de comandă, disponibil utilizatorilor autentificați ai platformei logistice Ecolet, poți declara cu ușurință valoarea coletului cu bijuterii, iar sistemul va calcula automat suma asigurării și o va adăuga la prețul serviciului. Pe Ecolet vezi imediat prețul întreg al serviciului, cu toate adaosurile.  

Înregistrează-te acum!

Integrează afacerea ta e-commerce cu Ecolet 

Platforma logistică Ecolet.ro facilitează desfășurarea comerțului pe internet. Datorită integrărilor disponibile, cu sistemele cunoscute, precum WooCommerce, PrestaShop sau Shpoify, vei automatiza expedierile și vei economisi bani în logistică.
Pentru clienții pretențioși, oferim API pentru integrare completă.
Folosește beneficiile hărții punctelor de expediere și ridicare colete și a automatelor de coletărie DPD și Sameday Easybox și oferă clienților magazinului tău facilitatea de a alege metoda de livrare. Verifică detaliile pe pagina Integrare.