fbpx

Cum pot trimite un colet de formă neregulată cu o greutate de 30-120 kg?

Expedierea coletelor grele și de formă neregulată este o adevărată provocare. Acesta nu este un serviciu de curierat standard și, dacă doriți să trimiteți astfel de colete, trebuie să știți câteva lucruri importante. Iată lista de verificare pentru a vă ajuta să pregătiți și să trimiteți în mod corespunzător un colet de formă neregulată.

Evaluarea coletului dvs.

Întotdeauna începeți prin a vă cântări și măsura cu atenție coletul. Acest lucru nu numai că ajută la determinarea costului de expediere, dar este important pentru siguranța coletului dumneavoastră. Formele neregulate pot afecta modul în care este transportat și depozitat coletul dvs., așa că asigurați-vă că descrieți cu exactitate dimensiunile.

Materialele de ambalare sunt un alt aspect important. Nu uitați că pachetele cu forme neregulate pot necesita o protecție suplimentară, cum ar fi foliile cu bule sau un extra ambalaj de carton. Asigurați-vă că ambalajul protejează bine articolul transportat împotriva deteriorării și că este sigur pentru alte transport.

Expedierea pe un palet

Este o idee bună să pregătiți o expediere pe palet. Dacă aveți în vedere această metodă de transport, asigurați-vă că articolul transportat nu depășește conturul paletului.  Dimensiunile unui palet EUR standard sunt de 1200×800 mm. Printre articolele cu formă neregulată care sunt cel mai des transportate pe paleți se numără mobilierul, aparaturi medicale, electrocasnice mari (frigidere, mașini de spălat), mașinării de producție și unele piese auto.

Alegerea companiei de curierat potrivite

Nu toate companiile de curierat oferă transportul coletelor grele sau al coletelor cu forme neregulate. Dacă nu trimiteți astfel de colete în mod regulat, este o idee bună să profitați de account managerul personal pe care platforma Ecolet vi-l pune la dispoziție pentru a alege cea mai bună forma de transport pentru afacerea dvs.  Serviciul este disponibil doar pentru clienții înregistrați, așa că, dacă nu aveți încă un cont, înscrieți-vă acum.

Ecolet este un partener strategic al celor mai bune companii de curierat din România. Datorită colaborării de lungă durată și a volumului mare de expedieri, Ecolet obține condiții și prețuri speciale, practic indisponibile pentru majoritatea companiilor la contracte directe cu firmele de curierat.

Ecolet are acorduri cu firmele de curierat specializate în transportul de expedieri neregulate.

Din cauza tarifării individuale a coletelor de formă neregulată, nu este posibil să includem un astfel de serviciu în oferta online. Prin urmare, ori de câte ori doriți să trimiteți acest tip de colete, vă rugăm să contactați Ecolet și vom pregăti o ofertă specială pentru dumneavoastră.

Pregătirea coletului dumneavoastră pentru expediere

După ce ați convenit cu Ecolet asupra condițiilor de transport, atunci acordați-vă timpul și atenția necesare pentru a vă pregăti cât mai bine coletul pentru transport. Dacă este vorba de un transport pe palet, atunci, pe lângă securizarea articolului în sine, asigurați-vă că acesta este bine fixat pe palet. Curelele speciale, rezistente din PVC, sunt cele mai bune și rezistente. Pe piață există corzi/curele speciale, protecții pentru margini etc.  Verificați cu furnizorul dumneavoastră sau cu managerul de cont dedicat de la Ecolet ce variante de ambalare aveți.
Dacă nu folosiți un palet, atunci protejați articolul transportat cu folie cu bule, carton, folie stretch, astfel încât să nu fie deteriorat în timpul transportului. Nu căutați să faceți economie la materialele de ambalare, întrucât produsele pot fi lovite sau bruscate în timpul transportului.

Eticheta cu adresa trebuie să fie bine fixată și ușor vizibilă. Dacă coletul dumneavoastră are mai multe fețe, luați în considerare plasarea mai multor copii ale etichetei în locuri diferite pentru a vă asigura că curierul va ști întotdeauna unde să livreze coletul.

Asigurare și urmărire

Dacă trimiteți un colet greu și valoros, luați în considerare serios o asigurare suplimentară. Aceasta vă va proteja împotriva posibilelor pierderi cauzate de deteriorarea coletului în timpul transportului. La Ecolet, oferim un sistem fiabil de urmărire a coletelor. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți numărul AWB al coletului dvs. pe o pagină dedicată, care este accesibilă fără a vă conecta. De asemenea, atât expeditorul, cât și destinatarul pot urmări cu ușurință expedierea.

Aveți întrebări sau aveți nevoie de mai multe informații?

Consultanții calificați de la Ecolet vă stau mereu la dispoziție. Satisfacția dvs. cu privire la serviciile platformei logistice Ecolet este prioritatea noastră principală. Investim continuu în dezvoltarea gamei noastre de servicii și în noi tehnologii IT pentru a fi mereu cu un pas înaintea concurenței.

Alăturați-vă acum clienților Ecolet!

Nu uitați că trimiterea de colete grele și cu forme neregulate poate fi complicată, dar cu o pregătire corectă, alegerea curierului și monitorizarea procesului, coletul dumneavoastră va ajunge în siguranță și la timp. Mult succes!