fbpx

Cum puteti trimite vin prin curier

Atunci când doriți să trimiteți vinul în siguranță prin curierat, un ambalaj bun este fundamental pentru a avea succes. Aflați cum să pregătiți și să trimiteți vinul în mod corespunzător într-un colet de curierat. Citiți mai departe și veți afla cum să pregătiți o acțiune de expediere pe Ecolet.

Companiile de curierat permit expedierea vinului?

Trimiterea alcoolului prin curierat este un standard în reglementările celor mai mulți transportatori. Vinul dintr-o sticlă spartă poate deteriora alte colete. Expeditorul coletului care a cauzat daunele este răspunzător. În România există multe magazine online de băuturi alcoolice, iar expedierea vinului prin curier este posibilă. Dacă aveți un astfel de magazin, un contract individual cu firma de transport se ocupă de acest aspect.

Dar dacă faceți acest lucru ocazional, de exemplu atunci când trimiteți cadouri de Crăciun? Există o modalitate de a face acest lucru, în primul rând, pariați pe un ambalaj puternic și sigur.

Cum împachetez vinul pentru livrarea prin curier?

Dacă vă decideți să trimiteți vinul prin curierat, ambalarea corespunzătoare este esențială. Sticla nu suportă șocurile și loviturile la care este expus un colet de curierat. Atunci când vinul este un cadou, probabil că nu este unul dintre cele mai ieftine. Prin urmare, nu vă zgârciți la un ambalaj robust și rezistent. Dacă destinatarul coletului dvs. primește o sticlă spartă, cu siguranță nu va fi mulțumit de cadou. Iată sfaturile noastre despre cum să vă împachetați și să vă pregătiți vinul pentru transportul prin curierat.

Cutie de vin din lemn

O cutie specială de vin din placaj, cu un capac detașabil, de obicei căptușită în interior cu așchii de lemn, este cel mai bun ambalaj de transport pentru vin. Nu este ieftin, dar este foarte impresionant. Dacă doriți, puteți marca cu laser casetele de vin cu logo-ul companiei dumneavoastră. Vinul ambalat în acest mod este practic protejat perfect. Asigurați-vă că umplutura din ladă ține bine sticla și o împiedică să se miște în timpul transportului.

Acum împachetați cutia de vin din lemn în cutia de transport. Nu uitați să tapetați cu grijă interiorul cu material de umplutură. Folosiți populara folie cu bule sau pernele de aer. De asemenea, puteți folosi hârtie de umplutură.

Este important să adaptați cutia la dimensiunile cutiei, nu uitați să lăsați întotdeauna loc pentru umplutură. Sigilați coletul cu bandă adezivă rezistentă și puteți comanda un curier.

Cutii speciale de carton ranforsat

Sunt disponibile cutii de carton specializate pentru transportul vinului. Acestea sunt concepute astfel încât sticla transportată să nu atingă marginea ambalajului. Acest lucru este posibil datorită unor suporturi speciale pentru gâtul și fundul sticlei. O bună protecție suplimentară este reprezentată de plasele speciale din spumă flexibilă care se plasează peste sticlă. Acestea pot fi găsite în magazinele specializate în ambalaje.

Carton sau cutie de transport standard

Dacă alegeți să vă expediați vinul într-o cutie de carton standard, nu regretați ambalajul cu bule. Ideal ar fi să alegeți unul cu bule mari. Înfășurați sticla cu grijă și strâns, astfel încât bulele să absoarbă cât mai mult posibil șocurile și impacturile. Folosiți bandă adezivă pentru ca folia să adere ferm la vin și să nu se miște. Alegeți o cutie de carton robustă, confecționată din carton gros multistrat. Dacă doriți o protecție și mai bună, utilizați o soluție „box in the box”. Dacă optați pentru această soluție, folosiți, de asemenea, un material de umplutură între pereții cutiei interioare și cei ai cutiei exterioare.

 Așa cum am scris mai sus, regulamentele celor mai mulți curieri nu permit expedierea băuturilor alcoolice. Dacă doriți să evitați ca pachetul dumneavoastră să fie desfăcut în timpul sortării, vă sugerăm să introduceți „cadou” sau un alt termen în secțiunea „conținut”, fără a adăuga cuvântul „vin”.

Dacă fixați bine vinul, nu ar trebui să se întâmple nimic rău în timpul transportului. Dacă doriți, puteți aplica pe ambalajul de transport un semn sau un autocolant cu mențiunea „Fragil” sau „Sticlă cu atenție”. Nu uitați că un autocolant nu este suficient, dacă doriți o protecție mai bună, atunci cumpărați un astfel de serviciu. Cu condiția ca transportatorul să o ofere.

 

Cum se organizează o campanie de mailing?

Dacă intenționați să trimiteți un număr mai mare de colete prin curierat, este o idee bună să folosiți noua funcție de import al comenzilor dintr-un fișier .xls , pe care am pus-o recent la dispoziția utilizatorilor platformei logistice Ecolet.

Dacă sunteți un utilizator Ecolet înregistrat, vă rugăm să contactați managerul de cont pentru detalii.

Dacă nu aveți încă un cont, înregistrați-vă acum. Platforma logistică Ecolet înseamnă prețuri mici la curierat și colete nu doar de Crăciun!

Intrări conexe: