fbpx

Trimiteți plicuri prin curier

Trimiteți plicuri prin curier

Multe companii se bazează pe metode digitale pentru a transmite informații, dar există situații în care este necesară trimiterea de documente fizice. Acesta este momentul în care problema securității și certitudinea unei livrări la timp a plicului este de obicei primordială. Un serviciu de curierat este cea mai bună opțiune, deoarece sunteți sigur că contractele, acordurile sau documentele confidențiale importante vor fi livrate în siguranță, la timp, iar călătoria lor este complet monitorizată.

De ce să trimiteți plicuri prin curier?

Documentele de afaceri conțin adesea informații confidențiale, a căror divulgare ar putea expune o companie la pierderi. Curierii asigură securitatea documentelor trimise prin oferirea de servicii precum livrarea în mână, confirmarea de primire și asigurarea coletelor.
Serviciile moderne de curierat oferă urmărirea în timp real a expedierilor. Acest lucru permite expeditorului și destinatarului să monitorizeze starea livrării în timp real, ceea ce face ca procesul să fie mai transparent.
Serviciile de curierat oferă o gamă largă de opțiuni pentru a se potrivi nevoilor specifice de afaceri, de la expedieri interne la cele internaționale. Acest lucru le permite companiilor flexibilitatea de a-și gestiona expedierile.

Cum se pregătește un plic pentru livrarea prin curierat?

Iată câțiva pași cheie pentru a asigura un proces sigur și eficient:

  • Alegeți un plic confecționat dintr-un material rezistent, mai ales dacă documentele sunt importante sau fragile. Plicurile protejate cu folie cu bule sunt o alegere bună pentru o protecție suplimentară.
  • Asigurați-vă că plicul are dimensiunea potrivită. Documentele nu trebuie să fie ambalate prea strâns, dar nici plicul nu trebuie să fie prea mare pentru a evita strivirea lor.
  • Scrieți lizibil adresa de livrare și adresa de retur, de preferință cu majuscule. Evitați abrevierile și asigurați-vă că toate informațiile sunt complete.
  • Dacă trimiteți documente confidențiale, luați în considerare utilizarea unui plic cu elemente de securitate suplimentare
  • Pentru documentele importante care nu trebuie îndoite, puneți pe plic o etichetă vizibilă cu mențiunea „A nu se îndoi”.

Alegerea curierului potrivit

Trebuie să luați în considerare o serie de factori atunci când alegeți un curier. Cei mai importanți sunt reputația, recenziile bune și prețul. O astfel de analiză poate necesita mult timp și poate fi supusă riscului de eroare. Și aici vine în ajutor platforma logistică Ecolet, unde puteți face rapid alegerea corectă.

La Ecolet, lucrăm doar cu curieri de renume care livrează plicuri atât în servicii interne, cât și internaționale.
Atunci când vă conectați la panoul dvs. de client, puteți compara cu ușurință prețurile actuale ale serviciilor pentru ziua respectivă.
Acest lucru face o mare diferență, deoarece compararea listelor de prețuri pe cont propriu este riscantă. Unele companii publică prețurile de bază în listele lor de prețuri, fără suprataxe pentru combustibil, ceea ce poate crea confuzie. Pe Ecolet vedeți imediat prețurile tuturor curierilor disponibili pentru o anumită direcție, astfel încât este foarte ușor să comparați prețurile plicurilor de curierat și timpii de livrare.

Pentru a vedea cum funcționează, nu trebuie să trimiteți sau să plătiți nimic.

Pur și simplu creați un cont de client

apoi conectați-vă la serviciu și verificați în formularul de comandă.

Urmărirea trimiterii dvs.

Pe platforma de curierat Ecolet, vă puteți urmări trimiterile în timp real. Acest lucru vă oferă o transparență totală a procesului de livrare. Accesați pagina de urmărire, introduceți numărul AWB al Ecolet, iar sistemul vă va spune care este starea actuală a transportului dumneavoastră.

Pagina de urmărire este accesibilă publicului, de asemenea, în mod similar, destinatarul plicului de curierat, dacă îi furnizați numărul AWB, are, de asemenea, posibilitatea de a verifica starea actuală a coletului. Este important, atunci când trimiteți documente importante, să verificați ce se întâmplă în prezent cu coletul. Dacă observați o întârziere îngrijorătoare, puteți contacta un manager de cont dedicat la Ecolet pentru a vă ajuta să rezolvați problema.

Nu doar trimiterea plicurilor

Platforma logistică Ecolet oferă acces ușor la o gamă largă de servicii de curierat, atât naționale, cât și internaționale, precum și la transportul de paleți.
Cu Ecolet, puteți compara rapid ofertele, puteți alege cea mai bună opțiune pentru expedierea dvs. și o puteți urmări în timp real, oferindu-vă control și transparență totală asupra procesului de livrare.

Sunteți proprietarul unui magazin online și căutați un partener logistic de încredere? Sau conduceți o companie care trimite în mod regulat documente și bunuri în toată țara sau în străinătate? Ecolet asigură optimizarea proceselor dvs. logistice , oferind prețuri competitive și soluții tehnologice personalizate.

Înregistrați-vă acum!