expediere și ridicare

Puncte de expediere și ridicare colete – cum se folosesc?

 

Expediezi un colet prin curierat și nu ai timp să aștepți sosirea curierului? Există o metodă – folosește punctele de expediere și ridicare a coletelor! Pe platforma logistică Ecolet.ro îți punem la dispoziție puncte de coletărie și automatele DPD, Sameday EasyBox și Cargus (în curând).

Vezi, cum poți expedia și ridica un colet la punctul de curierat. Selectează cel mai apropiat punct, pe harta special pregătită și descarcă adresele, direct în formularul de comandă.

De ce merită să folosești punctul de expediere colete?

Punctele de expediere și ridicare a coletelor sunt utile, atunci când nu poți aștepta curierul. Oricum, uneori este pur și simplu mai ușor și mai comod să mergi la punctul de coletărie, în același timp rezolvând și alte treburi. Rețeaua de puncte disponibile se dezvoltă sistematic și e destul de ușor să folosești serviciile puse la dispoziție. Clienții platformei logistice Ecolet.ro pot folosi opțiunea de expediere a coletului, la punct. Va fi mai rapid și mai ieftin, față de comandarea serviciului, direct la curier.

Mai rapid – deoarece listezi singur documentul de transport, îl lipești pe ambalaj și nu pierzi timpul la punct.

Mai ieftin – deoarece beneficiezi de tarifele reduse Ecolet, care sunt mult mai bune, decât oferta standard a curierului.

 

E suficient să ai cont pe Ecolet.ro. Loghează-te, selectează în formularul de comandă opțiunea “Expeditorul va preda coletul la punct”. Încă nu ai cont și vrei să verifici, cum funcționează? 

 

Înregistrează un cont gratuit

 

Cum trimit un colet cu expediere la punct sau la automatul de coletărie?

Dacă ai cont de client pe Ecolet, știi deja, că formularul de comandă este intuitiv și ușor de completat. Când trimiți un colet la punct, asigură-te că ai selectat o astfel de opțiune. Checkbox-ul se află chiar la începutul completării formularului, astfel nu-l vei rata. E important, deoarece, după bifarea acestei casete de selecție, va apărea un buton, care te va redirecționa către harta, pe care vei găsi Automate şi Oficii DPD și automatele de coletărie Sameday Easybox. În curând, pe hartă vor apărea și punctele Cargus.

 

Livrarea în siguranță

 

După ce ai introdus toate datele de expediere, achită comanda și listează documentul de transport.

Lipește AWB-ul pe colet și adu-l la punct, atunci când e în drumul tău. Pentru siguranță, verifică, înainte, programul de funcționare al unității.

La punct, se predă coletul angajatului – nu mai plătești nimic și nu completezi niciun document. Nu-i așa, că e simplu?

 

Găsește un punct de expediere și ridicare, amplasat convenabil sau un automat de coletărie

Poți verifica ușor locația punctelor și a automatelor de coletărie, pe o hartă, special, proiectată. Actualizăm constant lista de unități, astfel, dacă DPD sau Sameday deschid puncte noi, vor apărea imediat pe harta noastră. 

Folosește fereastra de căutare, dacă dorești să găsești un punct sau un automat de coletărie, aproape de o adresă exactă. Introdu denumirea, iar harta te va apropia de zona respectivă.

După ce dai click pe punctul selectat, adresa acestuia este adăugată automat în formular. Această soluție previne erorile și greșelile de scriere, care contribuie adesea la întârzieri în livrare.

 

Urmărirea coletelor

Pentru a verifica statusul actual al coletelor folosește pagina de urmărire, disponibilă fără logare. Transmite numărul AWB destinatarului coletului tău, să poată verifica singur, unde e coletul său.

 

De ce merită să alegi punctele de expediere și ridicare a coletelor, pe platforma logistică Ecolet?

Ecolet este o platformă logistică inovatoare, pentru expedierea online de colete, prin curier. Pentru a folosi serviciile celor mai cunoscuți curieri din România, e suficient să-ți creezi un cont de client, gratuit. Îți oferim prețuri mai mici, decât, direct la firmele de curierat. Trimiți colete prin curier, când dorești și nu solicităm nicio declarație a numărului de pachete trimise.

Pe Ecolet, poți compara ușor prețurile diferitelor firme de curierat. Opțiunea este disponibilă numai pentru utilizatorii autentificați.

Dacă administrezi un magazin online, poți automatiza ușor logistica, prin integrarea cu Ecolet. Verifică integrările, dedicate, disponibile sau contactează-ne, pentru a afla cum poți folosi protocolul API.

 

Colaborăm cu cei mai buni curieri din România. Datorită Ecolet, trimiți scrisori și colete pe întreg teritoriul României și colete internaționale, la prețuri reduse.

 

Fiecare client înregistrat al platformei logistice Ecolet are la dispoziție un consultant de client, care va consilia în alegerea celei mai bune variante de transport, iar în caz de probleme, va ajuta la rezolvarea acestora.

Înregistrarea și menținerea contului sunt gratuite.

 

Înregistrează-te acum