fbpx

Poșta Română sau curierat – ce să alegi?

Timp de mulți ani, Poșta Română a deținut monopolul asupra livrării de scrisori, colete și alte servicii poștale. Piața poștală a fost liberalizată în 2001. Din acel an, Poșta Română a fost nevoită să concureze pe piața liberă cu companii locale și internaționale care oferă servicii legate de piața poștală. Deja în 2006 existau în România peste 200 de astfel de companii, iar în 2020 vor fi peste 3.000! Poșta Română este afectată în special de concurența pe segmentul transportului de colete.

De ce pierde Poșta Română pe piața coletelor?

Deși este adevărat că Poșta Română deține monopolul asupra serviciilor poștale universale și este lider în ceea ce privește cifra de afaceri anuală, concurența locală și internațională a luat avânt pe segmentul de curierat rapid de colete. Ce avantaje ale livrării prin curierat au cauzat acest lucru?

Viteza de livrare – companiile specializate de curierat operează mai rapid. Livrarea unui colet sau a unei scrisori prin curier în ziua următoare în marile orașe este ceva normal. 

Eficiență și siguranță – acum calitatea serviciilor Poștei Române s-a îmbunătățit, dar înainte serviciile de curierat erau nu doar mai rapide, ci și mai eficiente

Sistem door-to-door. Aceasta a fost o noutate absolută pe piață – confortul și economia de timp pe care o aducea colectarea prin curier, a fost mai importantă decât prețul mai mare al serviciilor de la oficiul poștal.

În pofida îmbunătățirii majore a calității serviciilor Poștei Române, factorii menționați mai sus au făcut ca livrarea în România să devină domeniul companiilor private.

Cine este cel mai mare concurent al Poștei Române?

Potrivit statisticilor publicate de KeysFin, Poșta Română își menține poziția de lider, dar FAN Courier îi dă bătăi de cap. Locul trei este ocupat de Cargus. DPD și Nemo Express sunt, de asemenea, în frunte – toate acestea pot fi găsite pe platforma logistică Ecolet.

Sursa: Raport KeysFin.com, martie 2022

Logistică pentru comerțul electronic 

Platformele online de livrare de colete domină piața de comerț electronic din România.  

Dacă aveți un magazin online, veți face economii semnificative dacă vă înscrieți la Ecolet. Prețurile pentru serviciile de curierat pe platforma logistică Ecolet.ro sunt mai mici decât cele practicate direct cu firmele de curierat. Cum este posibil acest lucru? În fiecare lună trimitem volume mari de colete în țară cu fiecare curier disponibil la noi. Acest lucru ne permite să negociem prețuri speciale pentru clienții noștri.

Cu ajutorul platformei Ecolet.ro puteți trimite:

  • colete și scrisori
  • colete internaționale
  • paleți – ofertă automată în pregătire – în prezent, pentru acest serviciu, este necesară contactarea biroului nostru de servicii pentru clienți

Oferim mai mult decât un simplu transport. Atunci când plasați o comandă, puteți alege următoarele servicii suplimentare:

  • plata la livrare
  • verificarea lotului în prezența curierului
  • returnarea documentelor trimise semnate sau înregistrate
  • livrare în zilele de sâmbătă (ofertă disponibilă în mod condiționat)

Cum să vă înscrieți la Ecolet?

Dacă doriți să vedeți cum funcționează platforma logistică Ecolet, o veți face fără riscuri. Nu există taxe de înregistrare sau de întreținere a contului. La Ecolet, nu trebuie să declarați numărul de colete pe care le trimiteți. Imediat, odată ce vă creați un cont, puteți compara prețurile celor mai buni curieri din România, inclusiv FAN Courier și Cargus, cei mai mari concurenți ai Poștei Române.

Înscrieți-vă acum și vedeți cu ochii voștri de ce baza de clienți Ecolet crește atât de rapid.

Pe lângă serviciile de curierat tradiționale, Ecolet oferă, de asemenea, mașini de colectare de colete Sameday, DPD și Cargus, precum și servicii de livrare și colectare de la un punct la altul. Dezvoltăm în mod constant funcționalitatea platformei, adăugând noi caracteristici. Integrați-vă magazinul online cu plug-in-uri dedicate sau cu ajutorul API-ului. Verificați integrările disponibile în prezent.

Dacă aveți un cont de client pe Ecolet, veți primi asistență din partea consultanților noștri în cazul unor comenzi sau probleme non-standard. Cu noi, veți vorbi cu un om, nu cu un robot!

Doriți o ofertă adaptată la nevoile dumneavoastră? Luați legătura cu noi folosind formularul.

Conținut conex: