Asigurarea coletului

Asigurarea coletului sau “Valoarea declarata” este un serviciu aditional care va permita sa va asigurati coletul. Serviciul este disponibil pentru tote expedierile interne si pentru unele internationale. si se taxeaza in plus.

Prin plasarea unei comenzi cu valoare declarata, firma de curierat isi asuma responsabilitatea pentru bunuri pana la valoarea lor reala, cu conditia ca valoarea declarata sa nu fie mai mare sau mai mica decat valoarea lor reala.

In eventualitatea unei sesizari, de exemplu pentru avarie sau pierdere, firma de curierat va solicita documente care sa ateste valoarea bunurilor (factura, chitanta etc), ceea ce inseamna ca este responsabilitatea clientului sa dovedeasca care este valoarea transportului.

De exemplu:

  • Daca in campul “Valoare declarata” este introdusa suma de 100 RON iar valoarea reala a bunurilor (conform factura) este de 50 RON, atunci firma de curierat va lua in considerare pentru despagubire suma de 50 RON;
  • Daca in campul “Valoare declarata” este introdusa suma de 100 RON iar valoarea reala a bunurilor (conform factura) este 200 RON, atunci firma de curierat va lua in considerare pentru despagubire suma de 100 RON.

In plus, in cazul expedierilor cu plata la livrare, suma din campul “Valoare declarata” nu trebuie sa fie mai mica decat suma ramburs. Trebuie sa fie egala sau mai mare.

 

Intrări conexe