fbpx

Sfaturi generale pentru ambalare la expedierea coletelor

Practic, fiecare dintre noi stie cum sa ambaleze corespunzator pentru expedierea coletelor. Din pacate, insa, experienta ne-a dovedit contrariul. Nerespectarea indicatiilor firmelor de curierat privind ambalarea la expedierea coletelor poate duce la: taxarea pentru colete non-standard, deteriorarea produselor sau, in cel mai rau caz, imposibilitatea livrarii. Prin urmare, va oferim un sumar cu informatii despre impachetare pentru ca expedierile dvs. sa ajunga in siguranta si la timp.

 

Ambalaje pentru expedierea coletelor

Pentru a asigura protectia si mentinerea integritatii coletelor dvs. pe toata durata tranzitarii/manipularii in depozitele firmelor de curierat va recomandam sa va asigurati ca produsele sunt ambalate corespunzator. Produsele fragile sa fie ambalate individual, utilizand protectie interioara constand in folie cu bule, perne de aer, despartitoare, spuma protectoare si cutie de carton dublu stratificat. De asemenea, recomandam utilizarea etichetelor “Fragil” si a sagetilor de pozitionare pentru a atentiona personalul in vederea manipularii.

 

Cum impachetez un colet – indrumari din partea firmelor de curierat

Desi regulile generale pentru ambalare sunt similare, fiecare companie de curierat are propriile reguli si instructiuni. Daca ati ales deja curierul, asigurati-va ca ati citit indicatiile pentru ambalare. Mai jos, va oferim un sumar:

DPD – cum ambalez un colet?
DPD se numara printre partenerii Ecolet preferati de catre clientii nostri. Cea mai importanta informatie despre ambalare pentru expedierea coletelor standard este:

• Coletul are forma dreptunghiulara
• suma dintre circumferinta (2 x înălțime + 2 x lățime) si lungime nu pot depasi 300 cm
• latura cea mai mare nu poate depasi 80 cm.
• greutatea expedierii cu tot cu ambalaj nu poate fi mai mare de 30 kg.

Pregatit pentru transport – instructiuni detaliate pentru ambalare cu TNT
Daca alegeti TNT, asigurati-va ca ati citit intructiunile de pregatire pentru expedierea coletelor. Chiar si metoda de aplicare a benzii adezive este importanta. Trebuie sa fie exact ca in pozele din prezentarea de pe site-ul TNT. Firma de curierat a avertizat ca expedierile ambalate necorespunzator nu vor fi acceptate, iar expeditorul va fi taxat pentru cursa.

 

Aici puteti gasi sfaturi pentru ambalarea coletelor dvs.:

Ghidurile firmelor de curierat

DPD: https://www.dpd.com/ro/ro/metode-de-ambalare-dpd/
Sameday: https://sameday.ro/modalitati-de-ambalare/
TNT: https://www.tnt.com/express/ro_ro/site/how-to/prepare-boxes.html
Cargus: https://www.cargus.ro/wp-content/uploads/CG-modalitati-de-ambalare-si-restrictii-la-transport.pdf