fbpx

Cum sunt sortare coletele de curierat?

V-ați întrebat vreodată cum se face că pachetele de curierat sunt livrate cu o eficiență atât de mare? Sortarea coletelor în depozitele de manipulare este responsabilă pentru viteză și precizie. Iată cum decurge procesul de livrare a coletelor, de la plasarea comenzii până la livrarea către destinatar.

Comandarea unui curier

Dacă doriți să trimiteți un colet, primul pas este să plasați o comandă. Cel mai simplu este să comandați online. De obicei, veți plasa o astfel de comandă pe site-ul web al companiei de curierat sau prin intermediul unei platforme logistice online. Astfel de platforme oferă posibilitatea de a alege între diferite servicii de curierat și îi oferă clientului mai multe opțiuni. Ecolet este o platformă care vă permite să comparați prețurile de la mai mulți curieri și să plasați comanda online. Procesul este simplu, iar formularul de comandă este clar și ușor de completat. În etapele următoare:

  • alegeți tipul și forma de livrare a coletelor, 
  • introduceți adresele expeditorului și destinatarului, 
  • să indicați greutatea și dimensiunile transportului
  • selectați servicii suplimentare, cum ar fi rambursarea

În funcție de informațiile furnizate, sistemul calculează în mod automat prețurile actuale de expediere pentru diferite firme de curierat și le afișează pentru a le alege. După ce ați selectat cea mai bună ofertă pentru dvs., tot ce trebuie să faceți este să plătiți comanda și să imprimați AWB- ul. Acesta este un număr individual atribuit coletului dumneavoastră în sistemul companiei de curierat. Cunoașterea numărului de AWB vă permite să vă urmăriți coletul pe parcursul transportului. Lipiți AWB-ul pe ambalaj, astfel încât codul de bare să fie clar vizibil. Apoi puteți aștepta curierul să vă ridice coletul sau îl puteți livra la sediul firmei de curierat sau la un loker.

Prețurile Ecolet sunt mai mici decât cele practicate de companiile de curierat direct.

Verificați – înregistrarea este gratuită și nu este nevoie să plasați o comandă pentru a afla mai multe despre potențialul platformei E-colet.

Creați-vă un cont pe Ecolet și comparați ofertele și prețurile de curierat!

Ridicarea coletului de la destinatar

Odată ce comanda dvs. a fost plasată și numărul AWB atribuit, coletul dvs. figurează în sistemul informatic al curierului. Dacă ați ales colectarea coletelor de la adresa dumneavoastră, vă rugăm să așteptați curierul la ora stabilită. Dacă ați ales să vă expediați coletul la un punct sau la un loker, duceți coletul acolo cât mai curând posibil.

Cum sunt sortate coletele de curierat?

De obicei, la sfârșitul zilei, coletele de la punctele de ridicare, lokere și cele colectate de curieri merg la depozitu. Acolo are loc un proces foarte important, și anume sortarea coletelor. Sortarea are loc pe linii de sortare automate. Fiecare colet este scanat, cântărit și măsurat. Numărul AWB este comparat cu informațiile privind coletul introduse în sistem în comandă. În cazul în care scanarea are succes, iar greutatea și dimensiunile coletului sunt conforme cu reglementările și datele declarate, coletul este automat direcționat pentru livrare. 

În cazul în care scanarea eșuează sau există discrepanțe între datele declarate și cele reale, pachetul este direcționat către sortarea manuală. Este clar că sortarea manuală crește timpul de livrare – în plus, aceasta determină compania de curierat să perceapă o suprataxă. Prin urmare, citiți regulamentele companiilor de curierat și asigurați-vă întotdeauna că pachetul dvs. îndeplinește cerințele pentru un colet standard înainte de a-l trimite. 

Codul poștal corect este important!

În prezent, o linie de sortare automată direcționează coletele pentru expediere către depozitele locale ale curierului. Sortarea se bazează pe codul poștal al destinatarului, pe care îl introduceți atunci când completați comanda. În cazul în care există o eroare în codul poștal, coletul poate ajunge la un depozit local greșit, ceea ce va crește semnificativ timpul de livrare. Pentru a preveni acest lucru, pe platforma Ecolet vă ajutăm să introduceți corect adresa destinatarului, inclusiv codul poștal. Sistemul vă solicită codurile corecte atunci când introduceți primele litere ale adresei. 

Coletele sortate pleacă de obicei noaptea spre depozitele locale. De acolo, ele ajung la puncte de livrare, lokere sau sunt livrate direct destinatarilor.

Trimiteți coletul rapid și ieftin cu Ecolet!

Ecolet este o platformă online modernă, ieftină și sigură pentru a comanda servicii de curierat.

Pe Ecolet puteți compara cu ușurință prețurile celor mai populare firme de curierat din România și puteți plasa rapid o comandă în panoul intuitiv și clar pentru clienți.

Trimiterea unui colet pe Ecolet este mai ieftină decât să apelezi direct la o companie de curierat. Acest lucru se datorează faptului că expediem mii de colete ale clienților noștri în fiecare zi și obținem reduceri speciale.

Crearea și menținerea unui cont de client pe Ecolet este gratuită. Prețuri mici începând de la un singur transport. 

Înregistrează-te și vezi cât de mult vei beneficia de platforma Ecolet!

Articole conexe: