fbpx

Cum pot trimite un palet prin curier?

palet prin curier

Aveți o afacere electronică și trimiteți regulat colete prin curierat. Aveți experiență în acest domeniu și nu aveți probleme. Dar ce se întâmplă dacă trebuie să trimiteți bunuri pe un palet? Cum comandați un curier să ridice un palet? Vă sugerăm la ce să fiți atenți atunci când nu știți cum să trimiteți un palet prin curier.

Care sunt dimensiunile paleților?

În primul rând, trebuie să decideți de ce fel de palet aveți nevoie. Acest lucru este legat de natura bunurilor și afectează prețul serviciului. Cel mai comun și cel mai ieftin de transportat este europaletul standard , cu dimensiuni de 1200x800x144mm. Fiți atenți la marcajele EPAL și EUR arse pe părțile laterale. Numai un europalet marcat în acest fel îndeplinește cerințele transportatorilor. Nu toți paleții sunt la fel. Ei diferă în ceea ce privește dimensiunile și calitatea plăcilor utilizate. Europaleturile sunt fabricate din scânduri de 22 mm grosime. Europaletul este o garanție de durabilitate și siguranță în transport. Transportatorii acceptă, de asemenea, paleți industriali. Este important ca paletul să nu fie deteriorat.

Mai jos sunt prezentate dimensiunile paleților Euro și paleților industriali

  • Europalet EUR1 standard – cu dimensiuni de 800×1200x144mm.
  • Paleți industriali 1200×1000×150 mm.
  • 6 jumătăți de paleți EUR – 800×600×144 mm.
  • Paleți englezi (ISO) – 1200x1000x144 mm. Aceștia au plăci mai subțiri – 20 mm.
  • Paleți din plastic – utilizați pentru a transporta produse în condiții de umiditate crescută și cerințe de igienă, de exemplu în industria alimentară.

De unde să cumpărați un palet?

Pe internet există o mulțime de oferte pentru paleți noi și uzați. Nu trebuie să cumpărați întotdeauna un palet nou. Puteți alege să cumpărați un palet folosit. În acest caz, cel mai bine este să verificați personal calitatea acestuia înainte de cumpărare. Paletul trebuie să fie rigid, să nu fie crăpat și să nu fie deformat. Cel mai bine este dacă nu a fost reparat.

Cum se împachetează un transport de paleți?

Atunci când pregătiți primul transport al unui palet prin curier, nu uitați trei puncte importante:

Dimensiunile și greutatea transportului sunt întotdeauna calculate împreună cu paletul. Greutatea unui palet standard este de aproximativ 25 kg, iar dimensiunile sunt indicate mai sus.

2. mărfurile trimise pe un palet nu trebuie să depășească conturul paletului! Acesta este un punct foarte important. Dacă nu vă conformați, puteți suporta suprataxe considerabile! Ar putea exista tentația de a face să iasă în afară o bucată de sac sau un centimetru de carton, „pentru că astfel va încăpea mai mult”. Astfel de „economii” duc la probleme și la resentimente inutile. Forma și dimensiunile paletului sunt adaptate la dimensiunea spațiului de încărcare al camionului. Depășirea dimensiunilor admise poate cauza dificultăți sau chiar face transportul imposibil. Acordați o atenție deosebită pentru a vă asigura că nimic nu depășește conturul bazei paletului.

3. asigurați bunurile trimise pe palet. Folosiți benzi de securitate sau înfășurați cu grijă mărfurile de pe palet în folie stretch.

Vă recomandăm să faceți fotografii ale coletului ambalat. De preferință, cu avizul de livrare aplicat. Acestea pot fi utile în cazul unei proceduri de reclamație.

Ce curier ar trebui să folosesc pentru a trimite paletul?

Dacă doriți să trimiteți un palet pe Ecolet.ro și aveți deja un cont pe platformă, contactați Supervizorul, care vă va face o ofertă personalizată.

Dacă nu ești încă clientul nostru Înregistrează-te gratuit pe ecolet.ro și livrează cu cei mai buni!

Cum pot urmări un colet?

Ecolet.ro are unul dintre cele mai bune sisteme de urmărire disponibile. Furnizați numărul scrisorii de trăsură antreprenorului dumneavoastră, astfel încât acesta să poată urmări singur transportul.

Introduceți pur și simplu numărul scrisorii de trăsură pe pagina publică de urmărire.

Modulul de urmărire este, de asemenea, disponibil din panoul clientului. Atunci când doriți să verificați starea unui transport și lucrați în prezent în panou, nu trebuie să vă deconectați.

Ce trebuie făcut dacă ceva nu merge bine?

Cel mai bine este să vă contactați tutorele cât mai curând posibil. Suntem aici pentru a rezolva problemele. În cazul deteriorării coletului dvs. sau al unei colectări sau livrări intempestive, va fi necesar să se pună în aplicare o procedură de reclamații. Vă rugăm să ne contactați dacă aveți întrebări suplimentare.