codul postal

Codul poștal – cum se adresează corect un colet?

 

Dacă vrei să fii sigur că pachetul expediat de tine sau de magazinul tău online va ajunge la destinatar rapid și în siguranță, asigură-te că ai furnizat adresa corectă, inclusiv codul poștal corect. Citește, ce facilități am introdus pe Ecolet, pentru a asigura adresarea corectă a coletelor. 

 

De ce codul poștal corect este atât de important în adresă?

Codul poștal este principala informație, utilizată pentru sortarea coletelor. Firmele de curierat sortează pachetele pe linii automate de sortare.

De aceea, cod poștal, corect introdus pe documentul de transport, este atât de important pentru livrarea la termen. Un cod poștal introdus incorect poate duce la redirecționarea pachetului tău către un alt centru de încărcare. În acest caz, curierul va adăuga la prețul coletului un serviciu suplimentar de sortare manuală. Pe lângă suprataxa de curier, poți fi sigur că pachetul va întârzia, iar în cel mai rău caz poate fi chiar pierdut.

Prin urmare, asigură-te că introduci codul poștal corect în formularul de comandă.

 

Cum te ajută inteligența artificială să completezi corect datele adresei pe Ecolet?

Erorile accidentale în adresă se întâmplă pur și simplu. Completezi câmpurile formularului de comandă sub presiunea timpului sau poți face o simplă greșeală de scriere. Se întâmplă. Și știm asta. Pentru a ajuta clienții Ecolet să evite erorile accidentale, am introdus un sistem de sugestii automate de adrese și coduri poștale. Este suficient să introduci primele trei litere ale denumirii orașului și străzii, în câmpul formularului, iar sistemul va sugera datele corecte și va furniza codul poștal corect.

Dacă introduci un cod poștal care nu se potrivește cu datele din câmpul oraș și strada, sistemul va afișa un avertisment de nepotrivire, ca în captura de ecran, de mai jos. 

 

codul postal

 

Reprezintă o simplificare importantă și o protecție bună, astfel coletul poate ajunge la timp, iar curierul nu va percepe suprataxă.

Lucrăm constant la dezvoltarea formularului de comandă. Acum, funcția de verificare a adreselor și sugestiilor automate este activă pentru orașele, de peste 50 de mii de locuitori. Întrucât este o simplificare concretă, am decis să oferim imediat această funcționalitate clienților noștri. Dezvoltăm baza de date cu adrese și coduri poștale, iar în curând lista de adrese aferente codurilor poștale va fi disponibilă și pentru orașele mai mici.

Funcția de verificare a corectitudinii codurilor și adreselor poștale este disponibilă numai pentru deținătorii autentificați ai unui cont de client.  

Dacă nu ai cont, dar vrei să verifici cum funcționează, înregistrează-te acum.

 

Înregistrarea este gratuită și nu te obligă să trimiți colete.

 

Ce altceva trebuie luat în considerare completând formularul de comandă?

 

Pe lângă codul poștal, extrem de important, din adresa coletului, există alte câteva câmpuri din formular, la care trebuie să fii atent. Acestea sunt numerele de telefon ale expeditorului și destinatarului. E adevărat, curierul nu este obligat sa te sune, dar ține minte, și curierului îi pasă să livreze coletul rapid și eficient. Mai multe încercări de livrare la aceeași adresă reprezintă o pierdere de timp și bani. Prin urmare, te rugăm să te asiguri că furnizezi numere de telefon actuale și corecte. Al expeditorului – important în cazul eventualelor probleme. Al destinatarului – pentru a optimiza livrarea coletului.

Următorul punct important al formularului constă în selectarea corectă a serviciilor suplimentare, cum ar fi, de exemplu, asigurarea și plata ramburs la livrare. 

Dacă nu bifezi caseta de plată ramburs sau nu introduci valoarea coletului, nu puteți reproșa curierului, că nu a realizat corect serviciul.

 

De ce merită să ai cont pe platforma Ecolet?

Trimiterea coletelor online pe Ecolet.ro este simplă și ieftină. Înregistrează un cont gratuit și compară prețurile actuale ale serviciilor de curierat, pe rute interne și internaționale. Expediază colete cu cei mai buni curieri din România, fără a semna contracte individuale cu transportatorii. Pe un singur cont ai la dispoziție serviciile următorilor curieri: 

 

  • FAN Courier (noutate – acum prețuri promoționale!)
  • DPD 
  • FedEx
  • Sameday
  • Nemo Express
  • Stack Curier

 

Beneficiază de automatele de coletărie Sameday Easybox, DPD, Cargus. Trimite și ridică pachete în rețeaua internațională de puncte de expediere-ridicare DPD Pickup.

Ai un magazin online pe WooCommerce? Vezi, cât de ușor îl poți integra cu Ecolet.ro și astfel poți optimiza logistica e-commerce-ului tău. 

 

Postări similare: