fbpx

Ce înseamnă livrare standard?

La ce ar trebui să fiu atent pentru a nu suporta o suprataxă din partea firmei de curierat? În primul rând, asigurați-vă că pachetul dvs. îndeplinește condițiile de livrare standard înainte de a-l trimite. Citiți mai departe pentru a afla ce este un colet standard, cum să trimiteți un colet standard prin curierat și ce trebuie să faceți în cazul în care coletul dvs. nu îndeplinește reglementările pentru un colet standard.

 

Livrare standard – ce caracterizează un serviciul standard?

Coletele standard sunt cele care îndeplinesc cerințele de reglementare ale curierului în ceea ce privește:

 • greutate brută maximă
 • nu depășiți dimensiunile maxime
 • sunt ambalate într-o cutie de carton dreptunghiulară – de preferință nouă și nedeteriorată
 • includ articole care pot fi transportate prin curier.

Acestea sunt cele mai importante puncte ale regulamentului. Detaliile sunt cuprinse în termenii și condițiile companiei de curierat.

Indiferent dacă trimiteți un colet prin intermediul unei platforme logistice sau direct către o companie de curierat, trebuie să declarați greutatea și dimensiunile corecte ale coletului.  Toate coletele sunt cântărite și măsurate la depozitul companiei de curierat, iar datele reale sunt comparate cu declarația din comandă.  Nu este vorba că nu aveți voie să faceți o greșeală – coletul dvs. nu trebuie să depășească valorile maxime de greutate și măsurători specificate pentru un colet standard de curierat.

În cazul unei discrepanțe, linia de sortare automată respinge lotul pentru sortare manuală, ceea ce reprezintă o taxă suplimentară aproape sigură și o întârziere a livrării.

Prin urmare, atunci când trimiteți un colet care depășește, chiar și în mică măsură, greutatea și dimensiunile specificate pentru un colet standard, nu are rost să sperați că „va funcționa”. Sortarea automată descoperă diferentele!

Vreți să știți cum sunt sortate coletele de curierat? Citiți acest articol.

 

Ce altceva trebuie să verificați înainte de a trimite un colet?

Asigurați-vă că pachetul este ambalat corespunzător pentru a proteja conținutul împotriva deteriorării. Folosiți materiale de amortizare, cum ar fi folie cu bule sau polistiren, pentru a proteja articolele de lovituri sau șocuri.

Fixați ambalajul cu o bandă adezivă puternică pentru a preveni deschiderea acestuia în timpul transportului. Asigurați-vă că toate marginile sunt bine fixate.

Imprimați și lipiți pe colet o etichetă clară cu adresa de livrare și adresa expeditorului. Dacă trimiteți un colet în străinătate, asigurați-vă că eticheta conține toate informațiile necesare, cum ar fi numărul de telefon al destinatarului.

Dacă trimiteți un colet în afara Uniunii Europene, asigurați-vă că includeți o declarație vamală completată în mod corespunzător, care descrie conținutul coletului și valoarea articolelor.

Luați în considerare o asigurare suplimentară, în special dacă trimiteți obiecte de valoare.

 

Ce se întâmplă dacă pachetul meu nu este standard?

 La Ecolet, găsim o soluție pentru orice! Dacă aveți un cont de client la noi, luați legătura cu consilierul dumneavoastră. Acesta îți va oferi opțiuni de transport avantajoase pentru coletul tău personalizat, iar tu o vei alege pe cea mai bună pentru tine!

Consultantul dvs. vă va ajuta să emiteți comanda corect și veți fi sigur că transportul va ajunge la timp la destinatar și că în contul dvs. nu se va percepe o suprataxă.

 

Dacă nu aveți un cont, acum este un moment bun: înregistrați-vă gratuit!

 

De ce să vă creați un cont pe Ecolet?

 Serviciul ecolet.ro este o platformă inovatoare de curierat online care permite companiilor și persoanelor fizice să trimită expedieri prin curierat. Iată 7 motive pentru care ar trebui să vă creați un cont de client pe platforma de curierat ecolet.ro:

 1. Prețuri mai mici decât direct de la curieri! Chiar și pentru prima dată și pentru un singur transport!
 2. Comoditate – platforma ecolet.ro oferă o interfață de utilizator simplă și intuitivă, ceea ce face ca gestionarea expedierilor să fie rapidă și ușoară.
 3. Gamă largă de servicii – puțeti utiliza serviciile diferitelor companii de curierat fără a fi nevoiți să semnați contracte individuale.
 4. Urmărirea expedierilor – pe ecolet.ro, atât tu, cât și clientul tău aveți opțiunea de a urmări expedierile în timp real, permițându-vă să monitorizați starea transporturilor și să programați ridicările.
 5. Securitate – ecolet.ro garantează securitatea datelor și a transporturilor utilizatorilor folosind metode moderne de protecție și criptare a datelor.
 6. Automatizare – clienții Ecole pot integra serviciile de curierat în propria platformă de comerț electronic.
 7. Servicii pentru clienți – oferim servicii profesionale pentru clienți, iar consultanții noștri sunt acolo pentru a vă ajuta să rezolvați problemele și pentru a vă oferi informații despre servicii și comenzi.

În concluzie, nu uitați că nu vă costă nimic să vă creați un cont pe platforma de curierat Ecolet. Dacă nu trimiteți, nu plătiți. Așa că, chiar dacă lucrați deja cu alți curieri, verificați opțiunile pe care le oferă Ecolet.

Creați un cont de client