fbpx

Ce influențează prețurile de curierat?

Atunci când sunteți în căutarea unui curier, este firesc să verificați prețurile de curierat ale diferitelor firme. Nimănui nu-i place să plătească prea mult. Dacă lucrați în domeniul comerțului electronic, controlul costurilor este extrem de important pentru succesul afacerii dumneavoastră. Aflați ce influențează prețul unui colet de curierat.

Cât costă trimiterea coletelor?

Această întrebare este pusă de fiecare client al unui magazin online și de fiecare expeditor al unui serviciu de curierat, fie că este vorba de o firmă sau de un particular. Transportatorii și brokerii de servicii de curierat își publică adesea listele de prețuri pe site-urile lor. Insă nu vă lăsați păcăliți și nu uitați că prețul de bază pentru un transport standard nu cuprinde toate serviciile. Lista de prețuri nu include, de obicei, diverse suprataxe și alte variabile. Așadar, nu vă uitați doar la lista de prețuri – comparați întotdeauna costul final al transportului. Citiți mai departe și veți afla ce reprezintă costul final al unui serviciu de transport colete.

Cum stabilesc companiile de curierat prețul unui colet?

Vă întrebați uneori de ce companiile de curierat au atât de mult succes? Până la urmă, serviciile de curierat au prețuri mai mari decât oficiile poștale. Și totuși, aceste companii au cea mai mare pondere din piața curieratului, comparativ cu oficiile poștale. Unul dintre principalii factori ai succesului lor a fost standardizarea coletelor.

Spre exemplu, dacă voiai să trimiți un colet la oficiul poștal, nu știai niciodată cât vei plăti. Ați aflat prețul coletului abea după ce doamna de la oficiul poștal a măsurat și cântărit pachetul. Astfel, companiile de curierat au optat pentru simplitate având, de obicei, în listele de prețuri o singură valoare pentru un colet tip standard. Prin urmare, cunoșteați întodeauna care era valoarea de plată pentru acest tip de serviciu standard, condiționat de respectarea reglementărilor privind greutatea și dimensiunile unui colet standard.

Un colet tip standard cântărește aproximativ 30 de kilograme. Companiile de curierat folosesc, de asemenea, o așa-numită „greutate de volum”, care este calculată pentru colete de dimensiuni mari. Compania de curierat ia în considerare valoarea cea mai mare pentru a calcula prețul final al serviciului.

La prețul de bază, companiile de curierat pot adăuga taxe suplimentare, spre exemplu:

 • suprataxă pentru combustibil – în funcție de creșterea costului combustibilului – în prezent foarte importantă și frecvent modificată
 • servicii suplimentare, cum ar fi:
 • asigurare
 • primirea documentelor
 • returnarea coletului la expeditor
 • plata la livrare
 • livrare expresă

Valoarea serviciilor de mai sus vă oferă un preț actual și complet, pe care îl puteți compara cu alte oferte.

De ce este mai mare prețul trimiterii unui colet prin companiile de curierat pentru coletele non-standar?

Pentru a reduce costurile, companiile de transport folosesc linii automate de sortare a coletelor. În cazul în care un colet nu îndeplinește cerințele de reglementare specifice pentru un colet standard, acesta trebuie sortat manual. Acest lucru înseamnă costuri și timp suplimentar – motiv pentru care un colet non-standard are un preț mai mare.

Unde poți să găsești un curier ieftin?

Lista oficială de prețuri pentru colete este un aspect, iar prețul real al serviciului este altul. Prin urmare, dacă doriți să comparați prețurile actuale ale mai multor curieri, puteți folosi un site de comparație care vă afișează valoarea finală de plată, cu toate suprataxele și taxele suplimentare incluse. Vă veți întreba: există un astfel de site de comparație? Da! Pe Ecolet puteți compara prețurile actuale ale celor mai buni curieri din România.

Este simplu – trebuie doar să vă creați un cont gratuit și să introduceți parametrii de expediere în formularul de comandă. Sistemul nostru va calcula prețurile pentru toți transportatorii disponibili pe platforma Ecolet și vă va permite să alegeți cea mai bună ofertă.

Acest sistem este mai bun decât compararea listelor de prețuri – pe Ecolet puteți vedea valoarea totală a serviciului, cu toate suprataxele incluse.

Nu este obligatoriu să trimiteți nimic – crearea unui cont nu vă obligă la nimic. Menținerea contului Ecolet este gratuită, îl puteți folosi atunci când aveți nevoie de el.

Nu aveți încă un cont?

Înscrieți-vă și comparați rapid prețurile pentru DPD, Cargus, FAN Courier, Nemo Express și Stack.

Suprataxele de preț – ce sunt și cum să le evitați.

Atunci când plasați comanda, declarați greutatea și dimensiunile. Aceste date sunt întotdeauna verificate la biroul de sortare al firmei de curierat. Platforma logistică Ecolet este un serviciu online automatizat, prin urmare nu putem verifica datele pe care le-ați introdus. În cazul în care curierul stabilește că ați introdus date incorecte sau există alte motive întemeiate (de exemplu, un ambalaj incorect), coletul va fi considerat neconform, iar compania de curierat va percepe taxe suplimentare.

Prin urmare, înainte de a trimite un colet:

 • citiți regulamentul de procedură
 • acordați atenție ambalării corecte
 • cântăriți și verificați cu atenție dimensiunile ambalajului
 • verificați dacă ați introdus adresa corectă

Pe platforma logistică Ecolet, încercăm să vă facilităm pe cât posibil completarea corectă a comenzilor și să evităm greșelile.

Am introdus un sistem de verificare automată a corectitudinii codurilor poștale – cea mai importantă informație la sortarea coletelor.

Înscrieți-vă la Ecolet: platforma online de trimitere de colete ușor și ieftin: creați-vă un cont și trimiteți colete la prețuri avantajoase.

Intrări conexe: