fbpx

Cât costă să trimiți un colet prin curier?

Dacă doriți ca magazinul dvs. online să fie competitiv, trebuie să verificați în mod constant cât costă serviciile de curierat.

Uneori, companiile de curierat nu includ în listele de prețuri toate componentele prețului final. Aflați ce influențează prețurile și cum să le comparați eficient.

Cât costă serviciile de curierat?

Dacă doriți să trimiteți un colet prin curierat, trebuie să verificați mai întâi prețul serviciului. Nu este nimic ciudat în asta; nimeni nu vrea să plătească prea mult. Pe de altă parte, ceea ce vă interesează cu adevărat este certitudinea că pachetul va fi livrat destinatarului în siguranță și la timp.

Costul de expediere este alcătuit din mai mulți factori. Baza este prețul de transport al unui transport standard.

În afară de taxa de transport, există și alte componente care pot afecta costul unui serviciu de curierat. Iată câteva componente suplimentare care influențează cât costă transportul coletelor prin curierat:

 • Suprataxa pentru combustibil – este o taxă suplimentară pentru a acoperi costurile asociate cu creșterea prețului combustibilului. Suprataxa pentru combustibil depinde de prețul combustibilului de pe piață;
 • Plata ramburs – atunci când curierul trebuie să încaseze plata pentru bunuri
 • Taxa de weekend – este o taxă suplimentară percepută de compania de curierat pentru ridicarea sau livrarea unui colet în weekend.
 • Asigurare – o taxă opțională care vă permite să solicitați despăgubiri pentru colete pierdute sau deteriorate nu în mod general (conversie în funcție de greutate), ci în funcție de valoarea declarată.
 • Livrare cu termen definit – acesta este tariful perceput de unele companii de curierat pentru livrarea într-un anumit interval de timp. Livrarea expres este mai scumpă decât cea standard
 • Pentru expedierile redirecționate – taxă suplimentară pentru schimbarea adresei de livrare
 • SWAP – colet la schimb
 • Verificarea conținutului coletului împreună cu curierul

În cazul în care comandați servicii în plus față de transportul standard, compararea prețurilor de curierat devine o provocare majoră, dar există o soluție!

Comparați prețurile pe Ecolet

Cel mai bun mod de a compara instantaneu prețurile actuale ale serviciilor de curierat este să vă simulați comanda pe platforma Ecolet.

După ce vă conectați la panoul clientului, tot ce trebuie să faceți este să introduceți adresa expeditorului și a destinatarului, dimensiunile și greutatea transportului, să selectați serviciile opționale plătibile suplimentar, iar sistemul va afișa automat o comparație a serviciilor disponibile și prețurile totale, inclusiv toate componentele selectate.

Această comparație este complet gratuită și nu este nevoie să plasați o comandă. La fel ca un cont de client pe platforma logistică Ecolet. Nu plătiți nimic pentru a vă înregistra și a vă menține contul și să vă trimiteți transporturile atunci când aveți nevoie de ele – obțineți întotdeauna prețuri bune, fără condiții prealabile.

Multe servicii sunt disponibile exclusiv pentru companii, așa că, dacă doriți să comparați tarifele de expediere ale tuturor curierilor disponibili pe Ecolet, configurați-vă un cont de companie.

Când va percepe curierul taxe suplimentare?

Curierul poate percepe taxe suplimentare în cazul în care:

 • greutatea sau dimensiunile coletului nu sunt cele declarate;
 • coletul nu respectă termenii și condițiile
 • atunci când ambalajul este necorespunzător sau deteriorat;
 • în cazul în care este necesară sortarea manuală.
 • atunci când adresa de preluare sau de livrare este incorectă

Nu uitați să furnizați cu exactitate toate detaliile de expediere atunci când plasați comanda. Ambalarea necorespunzătoare este o problemă pentru curieri, deoarece poate cauza întârzieri și poate necesita o procesare suplimentară. În cazul în care este necesară sortarea manuală, acest lucru poate duce, de asemenea, la taxe suplimentare din partea curierului. Pentru a evita taxele suplimentare, nu uitați să respectați termenii și condițiile companiei pe care ați ales-o.

Cât costă livrarea prin curierat – rezumat

Livrarea prin curierat este cea mai frecventă modalitate de livrare a bunurilor către client și un element important pe lista de costuri a unui magazin online.

Nu sunteți sigur dacă să alegeți DPD, Cargus sau FAN Courier? Ce ziceți de loker-ele Sameday sau de serviciul rapid Bookurier în București?

Indiferent dacă trimiteți colete naționale sau internaționale – pe platforma Ecolet puteți compara cu ușurință lista de prețuri a serviciilor de transport.

Configurați un cont de companie pentru a obține o ofertă precisă de la mai mulți furnizori și pentru a alege cel mai bun tarif pentru un anumit transport.

Articole conexe: