Unde lasa curierul coletul?

Unde lasa curierul coletul?

 

Unde lasa curierul coletul daca nu suntem acasa atunci cand este iesit in livrare? Depinde de mai multi factori- inclusiv de curier, de firma de curierat si … de noi. Lasa curierul o avizare scrisa in astfel de situatii? Unde pot verifica statusul unui colet nelivrat? 

 

Cumparaturile online sunt acum atat de populare si disponibile pe scara larga incat sa cumperi produse chiar si din capatul celalat al lumii a devenit ceva normal si nu o exceptie. Pe masura ce popularitatea cumparaturilor online creste, la fel creste si popularitatea serviciilor de curierat. 

Cu toate acestea, se intampla uneori sa fim nevoiti sa plecam de acasa sau sa ramanem la serviciu maimult. Unde va lasa curierul coletul, daca nu-l putem ridica personal?

 

Ma va contacta telefonic curierul cand ajunge cu pachetul?

Este o practica comuna a curierilor sa sune destinatarul inainte de livrare. In acest fel se asigura ca gaseste pe cineva la adresa de livrare, iar destinatarul este instiintat ca urmeaza sa i se livreze un colet. Totusi, tineti cont de faptul ca aceasta practica nu reprezinta o obligativitate din partea curierului si nici nu este stipulat in regulamentul firmelor de curierat. Puteti afla, de exemplu, ca s-a incercat o livrare, iar curierul a ajuns la adresa dvs. din statusul comenzii. 

 

Cate incercari de livare face curierul? 

Depinde de firma de curierat pe care o folositi. Cel mai adesea, sunt doua incercari de livrare a coletului, dupa care destinatarul trebuie sa mearga personal la sediul firmei de curierat pentru ridicare. 

 

Care este situatia pentru fiecare companie de curierat in parte? 

 

  • Colet neridicat DPD – dupa a doua incercare de livrare, curierul il va duce in statia destinatara de unde poate fi ridicat personal in termen de 5 zile lucratoare. Daca expedierea nu este ridicata dupa acest interval, va fi returnata expeditorului pe propria cheltuiala. 
  • Colet neridicat Cargus – curierii Cargus efectueaza doua incercari de livrare. Daca aceste incercari sunt nereusite, veti primi notificari pe e-mail in acest sens. De asemnea, veti mai primi un mesaj cu detaliile sediului de unde se poate ridica expedierea. Aveti la dispozitie 5 zile lucratoare pentru ridicare, in caz contrar coletul se intoarce la expeditor. 
  • Colet neridicat Sameday – curierii Sameday incearca doua livrari. Daca acestea sunt nereusite, pe langa notificarile trimise pe e-mail, aveti la dispozitie 3 zile lucratoare pentru a ridica coletul de la sediul dumnealor. Dupa acest termen, coletul se returneaza expeditorului. 
  • Colet neridicat Nemoexpres – curierii Nemoexpres vor incerca livrarea de doua ori. Daca nu se reuseste, veti primi o notificare pe e-mail. Aveti la dispozitie 24 de ore entru a raspunde, in caz contrar, expedierea se returneaza. 

 

In cazuri exceptionale, unele firme de curierat accepta sa incerce livrarea si a treia oara, in functie de situatie. Nu putem garanta, insa, ca aceste vor procesa fiecare solicitare primita. In cazul in care se incearca si a treia livrare, expeditorul va plati suplimentar pentru acest serviciu.