Optimizare SEO eficientă, pas cu pas, a unui magazin online
Succesul oricărui magazin online depinde de vizibilitatea sa online. SEO (Search Engine Optimisation) este un element cheie care afectează poziția unui magazin în rezultatele căutărilor organice. Cu cât poziția în rezultatele căutărilor este mai ridicată, cu atât cresc șansele de a crește traficul pe site și vânzările. Cu o optimizare SEO eficientă, magazinul online devine mai competitiv și atrage mai mulți clienți. Subiectul este amplu, așa că l-am împărțit în două părți. Prima parte:
Scopul optimizării SEO: creșterea vizibilității și a vânzărilor
Obiectivul principal al optimizării SEO este de a crește vizibilitatea unui magazin în rezultatele căutărilor organice. O poziționare mai bună se traduce prin mai multe vizite, iar cu cât sunt mai multe vizite, cu atât cresc șansele de vânzare. În plus, un SEO mai bun înseamnă un conținut de mai bună calitate pe site și un nivel mai ridicat de satisfacție a utilizatorilor.
Faceți o analiză a cuvintelor cheie – aceasta este baza pentru o optimizare SEO eficientă
Cuvintele cheie sunt frazele pe care utilizatorii le introduc într-o casetă de căutare pentru a găsi produsele sau serviciile care îi interesează. Alegerea cuvintelor-cheie corecte stă la baza unei optimizări SEO eficiente, deoarece influențează ușurința cu care potențialii clienți vor găsi magazinul dvs. în rezultatele căutărilor. Dacă sunteți la început cu SEO, căutați fraze specifice cu o concurență scăzută, așa-numitele cuvinte-cheie cu coadă lungă. S-ar putea să credeți că nu merită să vă poziționați pentru cuvinte care au 100 de căutări pe lună. Atunci când începeți o afacere online, este mai ușor și mai rapid să obțineți poziționări și vizite ridicate pentru astfel de cuvinte decât pentru cuvinte mai generale, cu mii și sute de mii de interogări.
Magazin online – cum găsești cuvintele cheie potrivite?
Dacă doriți să selectați cuvintele cheie care sunt relevante pentru gama dumneavoastră de produse, utilizați instrumentele de analiză a cuvintelor cheie. Puteți găsi o listă de instrumente în… un motor de căutare 🙂 Aceste instrumente vă permit să identificați cuvintele cu potențial ridicat pe care le puteți include în strategia dvs. de SEO. Instrumentele de analiză a cuvintelor cheie vă oferă informații despre concurenți, căutări lunare și alți parametri care vă ajută să vă evaluați cuvintele cheie. În acest fel, puteți selecta cuvintele cu cel mai mare potențial pentru magazinul dumneavoastră.
De ce să analizați cuvintele cheie ale concurenților?
Dacă știți cine vă sunt concurenții, este o idee bună să verificați care sunt cuvintele cheie pentru care aceștia obțin poziții înalte în rezultatele căutărilor. Există destul de multe instrumente, inclusiv gratuite, care vă permit să faceți acest lucru. Analizați pentru ce cuvinte cheie sunt vizibili concurenții dvs., ce metode folosesc pentru a-și îmbunătăți poziția și care sunt punctele lor forte și punctele slabe. Aceste cunoștințe vă vor ajuta să vă pregătiți propria strategie de optimizare SEO.
Optimizați paginile de produs
După ce ați ales cuvintele cheie potrivite, plasați-le în locuri cheie din pagină, cum ar fi titlurile, descrierile produselor și etichetele. Nu uitați să nu exagerați – nu mai sunt vremurile în care simpla umplere a conținutului cu cuvinte cheie era suficientă pentru a obține poziții înalte în motoarele de căutare. Algoritmii moderni, care folosesc tehnologia NLP (Natural Language Processing), încearcă să înțeleagă textul ca un utilizator real. Dacă algoritmul percepe “umplutura de cuvinte cheie”, atunci pagina nu are nicio șansă de a fi clasată la un nivel înalt.
Cum să creați descrieri atractive ale produselor care să fie conforme cu SEO?
O bună descriere a unui produs trebuie să fie unică, inteligibilă și atractivă. Dacă importați în magazinul dvs. o bază de date cu descrieri pregătite de distribuitori, atunci faceți-vă timp pentru a vă crea propriile descrieri. În caz contrar, nu veți ieși în evidență față de cei care nu o fac. Nu uitați să folosiți cuvinte cheie, dar nu în detrimentul calității conținutului. Încercați să includeți în descriere informații care să ajute clienții să ia o decizie de cumpărare.
Optimizați imaginile produselor
O descriere bună a produsului reprezintă doar jumătate din bătălie. Fără o fotografie bună, șansele de vânzare sunt mici. Este important ca fotografiile să fie bine alese, bine compuse și să încurajeze cumpărarea. Și iată capcana care trebuie evitată – fotografiile de înaltă rezoluție sunt fișiere mari – se spune colocvial, cântăresc mult. Fotografiile “grele” au nevoie de mult timp pentru a se încărca, ceea ce algoritmilor cu siguranță nu le place. Potriviți rezoluția fotografiei cu rezoluția site-ului web. O fotografie poate avea o rezoluție mai mică, niciodată una mai mare.
Nu neglijați stratul de text al fotografiei dumneavoastră. Aceasta este o zonă excelentă pentru a vă folosi cuvintele cheie. Adăugați un titlu, o scurtă descriere și nu uitați să completați atributul “alt”. Această muncă se va traduce printr-o evaluare mai bună a paginii dvs. de produs, precum și prin prezența imaginii în graficele motoarelor de căutare. Este, de asemenea, o modalitate bună de a apărea pe prima pagină a rezultatelor de căutare.
Amintiți-vă structura paginii și legăturile interne
Clienților dumneavoastră, precum și roboților motoarelor de căutare, nu le place să se rătăcească. Creați o structură clară și nu prea extinsă a produselor, folosiți categorii și subcategorii. Conectați-vă conținutul în mod corespunzător, astfel încât să nu lăsați pagini goale, adică pagini fără legături interne.
Legăturile interne sunt legături care conduc de la legături interne și cresc vizibilitatea paginilor de produse individuale în rezultatele căutărilor. Nu uitați să nu exagerați. Scopul dvs. este să vindeți, așa că încercați să nu distrageți atenția utilizatorului și nu plasați o mulțime de linkuri suplimentare pe paginile de produs. Un loc bun pentru linkurile interne sunt postările de pe blog.
Veți citi despre acest aspect și despre alte aspecte importante ale optimizării SEO pentru un magazin online în episodul următor (în curs de încarcare).
Conținut conex: