Livrarea în siguranță

Livrarea în siguranță a coletului – ce este important?

Expediezi produse de valoare, prin curier? Categoric, vrei ca pachetul să ajungă, în siguranță, la destinatar. Electronicele sunt deosebit de vulnerabile la deteriorare sau chiar la furt. Ce trebuie luat în considerare, când doresc să trimit un colet valoros, prin curier?

 

Ambalează solid coletul.

Ambalarea corectă este esențială. Dacă pachetul tău conține articole de valoare sau fragile, nu merită să economisești pe ambalaj. Astfel, nu ezita să investești într-o cutie de carton multistrat, nouă, de bună calitate.

Adaptează și selectează mărimea cutiei la dimensiunea produsului expediat. Nu uita să lași spațiu, pe toate părțile, pentru inserțiile de protecție. În funcție de tipul articolului expediat, folosește:

 • folie cu bule de aer
 • perne din plastic umplute cu aer
 • material de hârtie
 • polistiren

Propunem următoarele etape de ambalare:

 1. La baza cutiei, așează un strat de inserție.
 2. Dacă produsul expediat este sensibil la apă, pune-l într-o folie impermeabilă. 
 3. Așează produsul pe stratul de inserție.
 4. Adaugă inserție pe părțile laterale, astfel încât articolul expediat să fie protejat uniform pe toate laturile.
 5. Așează stratul superior de umplutură astfel încât, după închiderea cutiei, să nu apese produsul expediat.
 6. Sigilează cutia de carton cu bandă autoadezivă puternică, de bună calitate.

Recomandăm să lipiți, pe cutie, autocolante cu mesajul ”Atenție fragil!”.

Atenție: ține minte, autocolantul reprezintă doar o informație pentru curier și nu garantează siguranța coletului.

 

Asigură coletul

Când trimiți articole de valoare, prin curier, nu economisi pe asigurare. Rețineți, declarația de valoare reprezintă baza de calcul a sumei despăgubirii, în cazul pierderii sau deteriorării coletului.

Suma de asigurare se calculează ca procent din suma menționată în declarația de valoare. Taxa suplimentară pentru declarația de valoare nu este mare și se ridică la câțiva lei.

În cadrul serviciilor standard de curierat, oferite pe platforma logistică Ecolet.ro, toate coletele sunt asigurate de firma de curierat, în limita valorii declarate.

 Atenție 1: declarația de valoare nu te scutește de obligația de a ambala corect coletul, în conformitate cu descrierea, de mai sus.

Atenție 2: Dacă în pachet se găsesc articole periculoase sau interzise, ​​expeditorul pierde dreptul la despăgubire, în ciuda serviciului suplimentar de asigurare achiziționat.

 

Ce nu poate fi trimis într-un colet?

În regulamentul fiecărui transportator există o listă cu mărfurile excluse de la transport. Folosind ca exemplu compania de curierat DPD, vom prezenta o listă de produse, care nu pot fi expediate într-un colet standard, prin curier.

 • Animale și plante vii
 • Rămășițe umane și animale
 • Bani, metale prețioase
 • Ceasuri, bijuterii și pietre prețioase
 • Alcool și alte droguri
 • Tutun și produse din tutun
 • Bunuri ilegale
 • Piese de caroserie cu gabarit mare – bare de protecție, capote, uși, clapete și altele
 • Motoare și cutii de viteze
 • Arme de foc și pneumatice, piese și replici de arme, muniție, materiale explozibile
 • Artificii
 • Colete ambalate, care pot murdări sau deteriora, în alt mod, alte pachete

În cazul în care ai îndoieli, dacă poți expedia coletul tău prin curier, verifică regulamentele sau  contactează-ne.

Alege timpul de livrare rapid.

Cu cât coletul ajunge mai reprede la destinatar, cu atât mai bine. Evită expedierea obiectelor de valoare la sfârșitul săptămânii, astfel încât coletul tău să nu rămână prea mult timp în depozitul firmei de curierat. Dacă destinatarul nu vrea și nu poate aștepta, alege serviciul suplimentar de livrare sâmbătă.

Urmărirea coletului

Destinatarul coletului tău, sigur, ar dori să știe unde este pachetul. Astfel, transmite-i numărul AWB și link-ul către pagina, unde va verifica singur statusul actual al expedierii. Pentru a beneficia de opțiunea de urmărire a coletului, nu trebuie să ai cont de client pe Ecolet.ro. E suficient să introduci numărul de AWB pe site-ul Urmărire

Sistemul nostru de urmărire este conectat permanent la bazele de date, ale companiilor de curierat și astfel primești statusul actual al coletului.

Livrarea în siguranță – ce impact are asupra customer experience?

Dacă administrezi un magazin online, serviciile de curierat ieftine reprezintă doar jumătate din succes. Cel mai important – coletele să ajungă rapid și în siguranță. Dacă dorești să-ți păstrezi clienții, nu-ți poți permite deteriorări sau pierderi de colete în timpul transportului. Asigurarea va acoperi pierderile, dar clientul tău nu va primi bunurile comandate. Prin urmare, alege bine partenerul logistic.

Vezi, cum funcționează platforma logistică Ecolet.ro. După înregistrare, vei compara rapid prețurile actuale ale celor mai buni curieri din România. Nu plătești nimic pentru înregistrarea și menținerea contului. Nu există limite de colete, iar super prețuri ai deja de la primul colet.

 

Înregistrează-te acum 

 

Și vezi cum funcționează. Ai întrebări? Consultanții noștri sunt la dispoziția ta.

 

Citește și:

Curierul livrează un colet deteriorat. Ce fac în această situație?

Logistica e-commerce

Verificare colet