Cum să creșteți vânzările în magazinul online?
Dacă doriți să creșteți vânzările în magazinul online, atunci stabiliți-vă două sarcini:
- creșterea satisfacției clienților
- creșterea traficului în magazin
Probabil că vă surprinde că nu scriem nimic despre prețurile mici? În opinia noastră, a concura cu prețuri mici este un drum spre nicăieri. Nu uitați că acesta este cel mai simplu mod de a concura și mulți îl vor folosi. Prin urmare, va exista întotdeauna cineva care va oferi un preț mai mic. Și ce vei face atunci? În plus, scăderea prețului este de obicei asociată cu o calitate mai scăzută a produsului sau serviciului oferit. Dar ce poți face pentru a vinde mai mult decât concurenții tăi?
Cum se poate îmbunătăți experiența utilizatorului?
În cazul unui magazin online, cumpărați de la distanță – clientul trebuie să aibă încredere în dumneavoastră pentru a decide să cumpere. Asigurați-vă că primiți un feedback bun despre magazinul dumneavoastră. Cereți evaluări și nu vă fie teamă să fiți critici – clienții vă vor spune ce trebuie să îmbunătățiți.
În mod ideal, descrierile produselor ar trebui să fie unice. Dacă importați descrierile produselor de la un angrosist, acordați câteva momente în fiecare zi pentru a le modifica în felul dumneavoastră. Google va aprecia acest lucru.
Încercați să aveți fotografii de bună calitate și, dacă puteți, videoclipuri. Dacă aveți recenzii de produse, menționați cele mai importante beneficii în descriere. Atenție – pe o pagină de produs este mai bine să nu faceți link către recenzii, deoarece acest lucru poate determina clientul să plece și să nu se mai întoarcă! Diferit într-un blog – aici este chiar recomandabil să se publice linkuri către surse.
Țineți un blog – acesta este un loc excelent pentru a publica ghiduri și alte îndrumări. Un astfel de conținut vă ajută să luați o decizie de cumpărare.
Adăugați metode populare de plată și de livrare. Cumpărătorilor online le place să aibă de ales. Plata prin transfer rapid, cu cardul sau în numerar la livrare este acum standard.
Cu cât mai multe opțiuni de livrare, cu atât mai bine. Curier, colet poștal, colet poștal, colectare la un punct, trebuie doar să aveți o serie de opțiuni de livrare disponibile. O hartă precum cea pe care o avem pe Ecolet, unde puteți alege cu ușurință un loc convenabil pentru a vă ridica coletul, reprezintă un mare confort pentru client.
Dacă doriți să aveți o astfel de hartă pe site-ul web al magazinului dumneavoastră, verificați cum să integrați comerțul electronic cu platforma logistică Ecolet.
Nu uitați că pe Ecolet.ro puteți compara rapid și ușor prețurile actuale ale celor mai populare firme de curierat din România.
Nu aveți încă un cont? Înregistrați-vă acum!
Cum crești traficul în magazinul tău online?
Răspunsul este marketingul pentru motoarele de căutare sau SEM (Search Engine Marketing). Acesta este un set de activități care cresc vizibilitatea magazinului dvs. online în rezultatele motoarelor de căutare sau SERP (Search Engine Results Pages).
Statcounter raportează că Google deține peste 97% din cota de piață a motoarelor de căutare din România. Acest rezultat arată în mod direct unde ar trebui să vă concentrați marketingul.
Publicitate plătită sau SEO?
Dacă bugetul vă permite acest lucru, utilizați ambele metode. Google Ads oferă rezultate rapide, dar pozițiile înalte dispar atunci când nu mai plătiți pentru publicitate. Obținerea unor poziții înalte prin eforturi SEO este mai dificilă și necesită timp, dar sunt șanse să vă mențineți pe poziții organice înalte pentru mai mult timp. Modul în care vă împărțiți bugetul de publicitate depinde de obiectivele dumneavoastră și de stadiul de dezvoltare al comerțului electronic. Un nou magazin care abia intră pe piață ar trebui să investească mai mult în publicitatea plătită pentru a apărea rapid în poziții înalte și a atrage trafic. În același timp, dezvoltați sistematic poziționarea, unde efectele apar după aproximativ șase luni.
Odată ce comerțul electronic are o poziție rezonabil de stabilă în rezultatele căutărilor, este mai bine să mutați povara cheltuielilor către activitățile SEO, care produc rezultate cu atât mai bune cu cât vizibilitatea generală a magazinului electronic în SERP este mai bună.
Ajută social media la creșterea vânzărilor într-un magazin online?
Da, până la urmă, în So-Me sunt clienții dumneavoastră. Așadar, acesta este un canal prin care putem ajunge la ei și merită să îl folosiți. Nu uitați că simpla publicare a postărilor nu este suficientă. Publicați videoclipuri – TikTok și Instagram adoră acest lucru, la fel ca și You Tube și Facebook.
Aceste platforme sunt, de asemenea, un loc bun pentru a publica reclame care trimit la cele mai bune pagini de produse din magazinul dumneavoastră sau la un blog cu sfaturi – în funcție de obiectivele și strategia dumneavoastră.
Social media vă cere să fiți proactivi – vorbiți cu clienții, acceptați criticile și arătați cum remediați greșelile. Toată lumea le face, iar dacă clienții dvs. recunosc că îi luați în serios, vă vor lua și ei în serios oferta.
Aflați și alte informații despre comerțul electronic:
- Ce metodă de livrare aleg clienții e-commerce?
- Logistica e-commerce: cele mai mari 3 greșeli în și cum pot fi evitate?
- Date importante în e-commerce în T4 2022
- Cum se livrează comenzile online?
- Ce este experiența clienților (CX)?