costurile de transport

Cum reduceți costurile de transport? 3 moduri bune

 

Vă întrebați cum să reduceți costurile de transport în magazinul dvs. online? Ați ajuns la locul potrivit, pentru că la Ecolet ne confruntăm zilnic cu acest lucru. Ecolet este o platformă logistică online. Avem soluții gata pregătite atât pentru întreprinderile tradiționale, cât și pentru comerțul electronic. Pentru companii mici și mari. Citiți mai departe și veți afla cum puteți îmbunătăți logistica companiei dumneavoastră.

 

Cum putem cuantifica costurile de transport?

Dacă doriți să reduceți costul de transport, trebuie să știți ce să măsurați și cu ce să comparați. Pentru a face acest lucru, pot fi setați astfel de indicatori pe care îi exprimați prin numere. Acestea ar putea fi, de exemplu:

 

 • costuri medii per comandă de curierat
 • costuri medii lunare pentru comenzile de curierat
 • ponderea costurilor decurierat în costurile totale

 

Indicatorii de cost depind de specificul afacerii dumneavoastră, iar contabilul dumneavoastră vă va ajuta cu siguranță să îi selectați și să îi măsurați pe cei mai importanți.

 

Atunci când monitorizați factorii măsurabili, nu uitați un element atât de important precum UX. Satisfacția utilizatorilor este un factor greu de cuantificat, dar există indicatori care ilustrează indirect nivelul de UX. De exemplu:

 

 • numărul de plângeri defalcate în:
 • daune de transport
 • livrări întârziate
 • Calitatea serviciilor

 

Acum scrieți valorile acestor indicatori sau ale altor indicatori la alegere, încercați și verificați efectele. Și iată 3 modalități simple de a reduce costul de expediere al coletelor.

 

Externalizarea serviciilor de transport pe o platformă online

Dacă vă ocupați de vânzarea de bunuri online și de expedierea lor către clienți din România și din străinătate, practic nu aveți de ales decât să apelați la servicii logistice terțe. Trebuie o companie de producție să aibă propriul său mijloc de transportare a coletelor? Depinde de specificul afacerii dumneavoastră. Externalizarea serviciilor de transport este o idee bună pentru a reduce costurile de expediere. 

Un cont pe o platformă de expediere online este benefic atât pentru un mic magazin online, cât și pentru o mare companie de producție, deoarece:

 

 • economisiți costurile cu personalul și echipamentele
 • beneficiați de o serie de servicii suplimentare, cum ar fi rambursarea la livrare
 • aveți posibilitatea de a alege între mai mulți curieri în cadrul unui singur contract
 • deseori plătiți mult mai puțin pentru coletele dumneavoastră decât dacă ați apela la un serviciu de curierat direct

 

O companie care face transporturi mari ar putea beneficia de asemenea de aderarea la Ecolet? Da! Platforma Ecolet nu se referă doar la expedierile prin curierat. În Ecolet puteți trimite paleți și transporturi non-standard. Dacă nu vedeți serviciul de care aveți nevoie în panoul de clienți, contactați un consultant Ecolet și vom găsi cu siguranță o soluție pentru dumneavoastră. În cadrul Ecolet vorbiți cu consultanți reali, nu cu un robot automatizat. Cu toate acestea, acest serviciu este disponibil numai pentru cei care au un cont de client la Ecolet.

 

Nu aveți un cont? Înregistrați-vă și vedeți cum funcționează.

 

Înregistrarea este gratuită și fără obligații. Dacă nu trimiteți, nu plătiți.

 

 Evitați taxele suplimentare – folosiți ambalaje standard

 

Curierii concurează puternic în ceea ce privește prețul pentru un serviciu standard. Pentru a reduce costul, companiile de curierat implementează soluții automatizate, cum ar fi scanarea și sortarea automată a coletelor la depozitul de manipulare. În cazul în care coletul dvs. nu îndeplinește cerințele de reglementare pentru un colet standard, compania de curierat va percepe o taxă suplimentară costisitoare.

Nu uitați să vă asigurați dacă coletele dumneavoastră îndeplinesc întotdeauna cerințele de reglementare ale transportatorilor. 

Asigurați-vă un stoc de cutii de carton noi și rezistente, de câteva dimensiuni de bază, de preferat unele care respectă recomandările dimensionale pentru cutiile de colete DPD, Sameday și Cargus.

Folosiți plicuri de protecție din plastic pentru AWB, astfel încât aceasta să nu se deterioreze în timpul transportului și să fie întotdeauna lizibilă de către scanerele automate. 

 

Citiți întotdeauna termenii și condițiile. Iar dacă aveți de trimis un transport non-standard, contactați consilierul dumneavoastră de la Ecolet – vom găsi cea mai bună ofertă pentru dumneavoastră.

 

Automatizarea expedierilor

 

Dacă automatizarea este o modalitate bună de a reduce costurile cu curierii, de ce să nu o introducem într-un magazin online?

 

Cu cât pierdeți mai puțin timp cu organizarea expedierilor, cu atât economiile sunt mai mari.

Există mai multe modalități de a integra un magazin online cu Ecolet. Specialiștii noștri IT lucrează în mod constant la adăugarea de noi plug-in-uri la cele mai populare sisteme de comerț electronic. Consultați integrările disponibile sau utilizați accesul la API.

 

De ce Ecolet?

 

Reducem costurile de transport

 

 • Consilier client dedicat
 • Cei mai buni curieri din România
 • Livrări internaționale către Uniunea Europeană și alte țări
 • Panou de informații ușor de citit
 • Motor de comparare a prețurilor pentru curierat

 

Conținut conex: