colet non-standard

Cum expediez ieftin un colet non-standard?

Dacă ai de expediat un colet cu formă neregulată sau extrem de greu, asigură-te că îndeplinește cerințele de transport standard. Acest aspect este important – dacă pachetul tău este clasificat ca fiind un colet non-standard, atunci transportatorul va percepe, cu siguranță, taxe suplimentare. Prin urmare, un colet care nu îndeplinește cerințele dimensionale, ale unui colet standard, expediază-l imediat ca colet non-standard.

 

Ce este coletul non-standard?

Simplu: un colet non-standard nu îndeplinește condițiile regulamentului, care definesc coletul standard, ce poate fi expediat prin curierat. Fiecare companie de curierat are propriile reguli, care diferă la nivel de detalii. Este clar că nimeni nu are timp să citească cu meticulozitate regulamentele, astfel am implementat o simplificare, pe platforma logistică Ecolet.ro. Dacă vrei să cunoști cele mai importante caracteristici ale unui colet standard, atunci loghează-te în contul tău de client și dă click pe pictograma link-ului „arată detaliile”. Vei vedea informații despre dimensiunile și greutatea coletului, considerat standard.

În regulamentele transportatorilor apar termeni precum:

  • cea mai lungă latură
  • suma dimensiunilor
  • greutatea de conversie

Poți găsi o descriere detaliată a modului de calcul al acestor dimensiuni în descrierea separată a serviciului. Cu condiția, de a fi utilizator autentificat. Încă nu ai cont?

 

Înregistrează-te gratuit!

 

Aspecte importante

Greutatea și dimensiunile coletului sunt importante. Verifică obligatoriu, dacă nu depășești valorile din regulament. Dar asta nu e tot. Fiecare pachet trece printr-o linie de sortare automată. Astfel, forma coletului și tipul ambalajului sunt de asemenea importante.

 

Dacă pachetul tău nu are formă de paralelipiped dreptunghic regulat, curierul va percepe taxe suplimentare non-standard.

Asigură-te – cutia de carton folosită pentru ambalare nu poate fi deteriorată. Cel mai bine, utilizează ambalaje noi, nefolosite.

 

Este inacceptabil când din colet ies elemente, sârme, fire etc. Un astfel de colet este tratat, în depozitul de transbordare, ca nesortat și fie nu va fi livrat deloc, fie curierul va efectua o procedură de sortare manuală și va percepe taxe suplimentare.

 

Evită înfășurarea coletului cu folie stretch. Folia poate reflecta raza scanerului și poate împiedica sortarea automată corespunzătoare.

 

Nu combina două colete într-unul singur! Este interzis! Folosește o cutie mare de carton, care să cuprindă conținutul pachetelor separate.

 

Cum expediez un colet non-standard pe platforma logistică Ecolet?

Dacă ai verificat deja și știi că ai de expediat un colet non-standard, bifează caseta „Nonstandard” în formularul de comandă. Astfel vei expedia ieftin pachetul nestandard.

Formularul va calcula automat prețurile, iar tu te vei proteja de taxele suplimentare, impuse de firma de curierat. Daca dorești să trimiți ieftin un colet non-standard, nu furniza date false în formular, deoarece fiecare colet este cântărit și măsurat în linia de sortare.

Dacă ai dubii cu privire la evaluarea pachetului, fiind utilizator înregistrat pe platforma logistică Ecolet.ro, ai la dispoziție un consultant dedicat. Personalul nostru te va ajuta cu expedierea coletului non-standard.

 

Înregistrează un cont și expediază colete ieftin!

 

De ce firmele de curierat introduc astfel de reglementări de ambalare?

Probabil ai impresia că aceste cerințe sunt foarte stricte. Poate arăta așa, din punctul tău de vedere. Totuși, ține minte, curierul se obligă să livreze coletul tău rapid și nedeteriorat. Ambalarea și marcarea corectă a pachetului facilitează utilizarea sortării automate. Liniile de sortare manuală prelungesc semnificativ timpul de livrare.

Cutia de carton solidă, cu formă regulată, mărește siguranța coletului în timpul reîncărcării și în duba de curierat, în drumul spre destinatar.

 

Pentru siguranță, vezi lista regulilor de ambalare eficientă.