Crăciun 2022

5 lucruri pe care trebuie să le faci în e-commerce înainte de Crăciun 2022

 

Sunt ultimele clipe înainte de Crăciun 2022. Perioada tradițională a cadourilor este un moment bun pentru magazinele online. Dar, la urma urmei, munca se desfășoară pe tot parcursul anului și nu întotdeauna avem timp să ne pregătim bine pentru Crăciun. Am întocmit o listă cu ceea ce credem că sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le adoptați pentru a sărbători cu liniște și a bate recorduri de vânzări.

 

Verificați dacă aveți stocuri suficiente

Ultimul moment pentru a consulta statisticile – vedeți ce produse s-au vândut cel mai bine în ultimele trei luni, trageți concluzii, planificați-vă vânzările din decembrie. Verificați dacă aveți suficiente stocuri și, dacă vă puteți descurca, refaceți-le cât mai repede posibil sau gândiți-vă la înlocuitori.

Nu vă limitați la statisticile din ultimele luni. Luna decembrie se referă, de asemenea, la vânzările sezoniere – analizați rapoartele de vânzări pentru ultimul trimestru al anului precedent.

 

Adăugați un aspect festiv la magazinul dvs.

Dacă aveți posibilitatea, adăugați accente festive la aspectul magazinului dvs. online. O astfel de schimbare funcționează bine, deoarece le semnalează clienților că pot conta pe oferte speciale de Crăciun 2022.

În cazul în care este dificil sau imposibil de schimbat aspectul magazinului din anumite motive, o versiune de Crăciun a logo-ului poate fi soluția. 

 

Și cum rămâne cu oamenii cu care să lucrezi?

Un trafic mai mare în magazin înseamnă mai mult de lucru pentru gestionarea comenzilor. Aveți ajutor pentru ambalare și transport? Trebuie să fiți flexibili, deoarece un număr suplimentar de persoane înseamnă costuri suplimentare, așa că încercați să aveți pe cineva care să vă ajute atunci când aveți cu adevărat nevoie. Și, apropo de împachetare, faceți provizii de materiale de ambalare cât mai curând posibil. Cu siguranță că nu veți pierde din asta. Chiar dacă v-a mai rămas ceva, este puțin probabil să cumpărați mai ieftin anul viitor.

Fiți pregătiți pentru probleme logistice

Nu știm cum va fi vremea de Crăciun. În acest sens, putem deja prevedea întârzieri și probleme la companiile de curierat. Curierii au probleme cu numărul crescut de comenzi în decembrie. Sunt puțini cei care sunt dispuși să vină să lucreze pentru o companie de curierat doar pentru o lună. 

Dacă folosiți un singur curier, pregătiți-vă pentru o opțiune de livrare de urgență. Din nou, țineți cont de costuri! O soluție bună este să vă înregistrați pe platforma logistică Ecolet. Atât crearea unui cont, cât și menținerea acestuia sunt complet gratuite, iar dumneavoastră beneficiați de metode de livrare suplimentare pentru bunurile dumneavoastră. Și este foarte extinsă, pentru că Ecolet oferă următoarele:

 

  • cele mai bune firme de curierat din România din care puteți alege, într-un singur panou de comandă ușor de utilizat
  • compararea prețurilor actuale ale serviciilor de curierat
  • lokere și puncte de colectare
  • o gamă largă de servicii suplimentare
  • expedieri interne și internaționale

 

Creați-vă un cont și vedeți cât de ușor este să trimiteți colete prin curierat utilizînd Ecolet.

 

Limitați modificările tehnice ale magazinului online la ceea ce este absolut necesar.

Dacă ați făcut o afacere de Black Friday și ați cumpărat o super-aplicație care vă va îmbunătăți performanța în comerțul electronic, atunci gândiți-vă dacă este mai bine să așteptați până în ianuarie pentru a o instala?

După cum spune proverbul “nu repara ceea ce nu este stricat”. Dacă puteți, așteptați până în ianuarie pentru a experimenta – este prea târziu pentru a face schimbări acum.

Și, deși noi, la Ecolet, avem aplicații dedicate pentru integrarea magazinului dvs. cu platforma noastră logistică, vă sugerăm, de asemenea, să așteptați o perioadă mai liniștită pentru a vă integra.  Ultima lună a anului nu este cu siguranță momentul potrivit pentru experimente tehnice în magazinul dumneavoastră.

 

Ecolet vă dorește vânzări record!

 

Subiecte conexe: